OKartes Autosporta Akadēmijas sportistiem spraiga cīņa rallija "Kurzeme 2013" pirmajā dienā

 

Foto: Aigars Tīdmanis

OKartes Autosporta Akadēmija | 31.augusts 2013 14:13

Latvijas rallija čempionāta 7.posmā - "Rallijs Kurzeme 2013" – noslēgusies pirmā sacīkšu diena, kurāsportisti aizvadīja septiņus ātrumposmus.

„OKartes Autosporta Akadēmijas” rallija komandas ekipāža R.Sirmacis / M.Kulšs ieņem 2.vietu, E.Blūms / A.Mālnieks 3.vietu, bet K.Feldmanis / A.Štrauss 5. vietu R2 klasē.

Tā kā šīs sacīkstes ir arī Igaunijas Rallija čempionāta posms, R2 klasē sastopami spēcīgākie kaimiņzemes braucēji. Jau no pirmajiem rallija ātrumposmiem OKartes Autosporta Akadēmijas (OKAA) sportisti pierādīja igauņu braucējiem, ka ir gatavi cīnīties par uzvaru. Šī brīža LRČ R2 klases līderis R.Sirmacis kārtīgi lika saspringt vienam no spēcīgākajiem igauņu konkurentiem Sanderam Pārnam, kurš šobrīd ieņem 3.vietu pasaules junioru čempionātā (Junior WRC). Ralfam izdevās apsteigt S. Pārnu visos septiņos aizvadītajos ātrumposmos. Iespaidīgu sniegumu demonstrēja arī citi OKAA piloti - E.Blūms, kurš šobrīd no sava komandas biedra R.Sirmača kopvērtējumā atpaliek 16,83 sek, un K.Feldmanis, kurš ir tikai 5,05 sek. aiz E.Blūma.

Foto: Aigars Tīdmanis

Pozitīvi aizvadītos ātrumposmus vērtē OKAA pilots R.Sirmacis: "Ar savu šīs dienas sniegumu esmu apmierināts. Centos braukt maksimāli ātri. Ceturtajā ātrumposmā gandrīz piedzīvojām avāriju lielā ātruma dēļ. Pēc šī misēkļa turpināju nedaudz piesardzīgāk, bet atlaist pavisam arī nevarēja, jo igauņi un komandas biedri min uz papēžiem. Mērķis rītdienai - būt ātrākam par Mārci Ķenavu."

Ne tik apmierināts ar savu sniegumu pēc pirmās Ātruma Festivāla "Rallijs Kurzeme 2013" dienas ir E.Blūms: "Varēja būt labāk, jābrauc ātrāk. Jācenšas precīzāk un ar lielāku pārnesumu izbraukt mazāk bīstamie līkumi. Šodien bijām pārāk piesardzīgi. Rīt ir jācīnās, nav variantu!" Tā aizvadīto dienu komentē Emīls Blūms.

Tāpat savu sniegumu ne tik pozitīvi vērtē 17 gadīgais OKAA sportists K. Feldmanis: "Pēc aizvadītajiem ātrumposmiem esmu ļoti neapmierināts. Mans mērķis bija iesākt prātīgi un savu tempu kāpināt pamazām. Bet sākums bija pārāk ātrs, un tika pieļautas vairākas kļūdas. Tikai noslēdzošos šīs dienas ātrumposmus vērtēju pozitīvi. Rīt jācenšas braukt bez kļūdām, jākāpina temps un jābūt vienai no ātrākajām R2 ekipāžām!"

Foto: Publicitātes foto

Ātruma Festivāla "Rallija Kurzeme 2013" otrajā dienā sportisti aizvadīs sešus ātrumposmus jeb 83,66 km sacīkšu režīmā. Otrās dienas pirmā ātrumposma starts tiks dots plkst.10:40.

Atgādinām, ka arī rallija otrajā dienā projekta "OKartes Autosporta Akadēmija" ģenerālsponsors OKarte būs sagādājis pārsteigumus rallija skatītājiem. Ostmalā visiem interesentiem īpašā LMT teltī būs iespēja iepazīties ar 4G interneta iespējām un jaunumiem no LMT. Turpat būs iespēja sekot līdzi sacīkšu rezultātiem, kā arī, pateicoties sporta automašīnās uzstādītajām GPS sistēmām no Guard Systems, on-line režīmā būs iespēja redzēt ikvienas sporta automašīnas atrašanās vietu.

Gan Liepājā, gan ātrumposmos par rallija apmeklētājiem rūpēsies atbalstītāju "If un Ford alko patruļa”. Sekojot OKartes Autosporta Akadēmijas sociālā tīkla Twitter kontam @Auto_Akademija ,  būs iespēja uzzināt "Alko patruļas" atrašanās vietu un bez maksas veikt promiļļu testu, lai autovadītāji varētu justies droši, ka pēc piedzīvojumiem bagātā 

Foto: Aigars Tīdmanis

rallija bez raizēm var vadīt savu auto. Visi, kas būs izmantojuši "If un Ford alko patruļas" pakalpojumus, saņems individuāli sagatavotu "If apdrošināšana" īpašo KASKO piedāvājumu, kā arī piedalīsies izlozē, lai cīnītos par galveno balvu - nedēļas nogali ar jauno Ford Kuga automobili.

OKartes Autosporta Akadēmijas galvenais sponsors ir OKarte. Projektu atbalsta arī If Apdrošināšana un Ford. Labvēļi ir arī Latvijas Automobiļu federācija un Fiesta R2 dīleris Baltic Motorsport Promotion. Sporta riepas piegādā Pirelli. Tehnisko atbalstu nodrošina Rallija Klubs un Chiptuning.lv, informatīvi palīdz Ātruma Cilts un Go4Speed.lv. PR atbalstu un mediju apmācības nodrošina Baltijas Komunikāciju Centrs.

2013.gadā ekipāžu Sirmacis/Kulšs atbalsta arī Pata AB, Pirtel, Motul, Peat Export, Krown, JOSA, caune.lv un Kaļķu Vārti; ekipāžas Blūms/Mālnieks sponsori ir Trigers, Raunas Bruģakmens, Trimen Tractors, ERline auto, būvfirma Renesance un Kaspariņš; ekipāžu Feldmanis/Štrauss atbalsta A.K.7. un Grotes AB.

 

Ātruma Festivāla "Rallijs Kurzeme 2013" rezultāti R2 klasē:

1.Mārcis Ķenavs/R. Vīksna (Honda Civic Type-R)                                   24:44,78

2.Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs (OKAA, Ford Fiesta R2)                             +1,09

3.Emīls Blūms/Andris Mālnieks (OKAA, Ford Fiesta R2)                       +17,92

4.Rainer Rohtmets/Rauno Rohtmets (Citoroen C2 R2 Max)                              +18,70

5. Kristaps Feldmanis/Artis Štrauss (OKAA, Ford Fiesta R2)                               +22,97

6. Nauris Bruņinieks/M.Vitkovskis (Ford Fiesta R2)                                               +44,61

Foto: Aigars Tīdmanis

Foto: Aigars Tīdmanis

Foto: Aigars Tīdmanis

Foto: Aigars Tīdmanis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti