Rallijā „Kurzeme” par čempioniem kļuvušas trīs ekipāžas

 
Kurzeme 2013 | 2.septembris 2013 13:26

Par Latvijas čempioniem N4 grupā Kurzemē kļuva Aivis Egle ar stūrmani Andi Daugu, par Latvijas čempioniem R2 grupā un arī junioru ieskaitē – Ralfs Sirmacis ar Māri Kulšu, bet Igaunijas čempiona titulu absolūtajā vērtējumā izcīnīja šosezon neapturamais Georgs Gross ar stūrmani Raigo Molderu.

A. Egle ar stūrmani A. Daugu pirms rallija kopvērtējumā bija 9 punktus priekšā Aleksejam Lukjaņukam, un visi pamatoti gaidīja aizraujošu cīņu starp ļoti ātro Krievijas sportistu un stabili braucošo latvieti. Līdzjutēju cerības piepildījās – kaut arī A. Lukjaņuku vajāja dažādas neveiksmes, vēl trīs ātrumposmus pirms sacensību beigām viņš atradās pusotru sekundi priekšā savam galvenajam konkurentam. Vecpils ātrumposmā A. Eglem izdevās būt ātrākam un izvirzīties vadībā, taču rallija garākajā ātrumposmā viss atrisinājās – A. Lukjaņuks bija spiests izstāties sajūga defekta dēļ. A. Eglem atlika vien nobraukt līdz galam, un to viņš arī izdarīja, izcīnot 3.vietu savā ieskaitē. Ar to bija pietiekami, lai pirms pēdējā Latvijas čempionāta posma A. Egle un A. Dauga nokļūtu neaizsniedzamā 19 punktu attālumā.

Sezonas noslēdzošajā posmā rallijā „Latvija” vēl iespējama spēkošanās starp A. Lukjaņuku un Timmu Korgi par vicečempiona godu, jo igauņu braucējs rallijā „Kurzeme” izcīnīja 2.vietu ieskaitē, un tagad no A. Lukjaņuka atpaliek sešus punktus. astoņus punktus no kopvērtējuma 2.vietas atpaliek Jānis Vorobjovs, kurš rallija „Kurzeme” pēdējos trīs ātrumposmos izrāva uzvaru ieskaitē.

 

Ļoti spraiga cīņa par uzvaru rallijā „Kurzeme” izvērtās R2 klasē, kurā ekipāžas startē ar priekšpiedziņas automašīnām. Pirms Liepājas rallija diezgan drošā attālumā no tuvākā sekotāja atradās R. Sirmacis ar M. Kulšu, kuri sezonas pirmajos sešos rallijos četras reizes bija kāpuši uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, bet pa vienai reizei izcīnījuši 2.un 4.vietu. Tādējādi pār Emīlu Blūmu bija iekrāts 18 punktu pārsvars.

Rallija pirmajā dienā R. Sirmacim iznāca sīva spēkošanās ar liepājnieku Mārci Ķenavu, nekur tālu nebija arī E. Blūms, tomēr konkurentus vajāja dažādas ķibeles – M. Ķenavs rallija otrās dienas rītā vispirms nokavēja ierašanos laika kontrolē, jo bija aizmirsis ķiveres, bet pēc dienas pirmā ātrumposma bremžu defekta dēļ bija spiests izstāties, savukārt E. Blūms jau pirmās dienas pēdējā ātrumposmā izstājās pusass defekta dēļ.

Pirms sezonas noslēguma posma R. Sirmacis tuvāko konkurentu apsteidz jau par 34 punktiem.

 

Mazskaitlīgas konkurences apstākļos izcīnot 3.vietu rallijā, 1.vietu čempionāta kopvērtējumā R4 grupā Liepājā izcīnīja lietuvietis Roks Kvaraciejs ar stūrmani Mindaugu Čepuli.

Mārtiņš Svilis jau pirms rallija „Kurzeme” bija kļuvis par čempionu A+ klasē, un čempiona cienīgu sniegumu demonstrēja arī Liepājas puses ceļos, savā ieskaitē uzvarot 11 no 13 ātrumposmiem 2.vietas ieguvēju rallija noslēgumā apsteidzot par trīs minūtēm.

Savukārt 2WD konkurencē neapturams visu sezonu ir Edgars Balodis, kurš četros no sešiem rallijiem šogad bija uzvarējis, bet vienā izcīnījis 2.vietu, jau laikus nodrošinot sev 1.vietu kopvērtējumā. Uzvara tika izcīnīta arī rallijā „Kurzeme”.

 

Igaunijas čempionātā līdz ar Ota Tanaka uzvaru savā ieskaitē, saasinājusies cīņa par čempiona titulu 4WD klasē, līdz ar to Igaunijas čempions tiks noskaidrots Sāremā rallijā O. Tanaka un Timmu Korges savstarpējā cīņā.

Tāpat 4WD+ ieskaitē līderu trio rallijā „Kurzeme” vēl vairāk pietuvojās viens otram –pirms šī rallija kopvērtējuma vadībā bija Allans Ilves, 2.vietu ieņēma Arsi Tupits, bet trešais bija Vladimirs Ivanovs. Rallijā „Kurzeme” viņi finišēja apgrieztā secībā.

Attālināties no sava tuvākā sekotāja čempionāta kopvērtējumā neizdevās arī pasaules čempionāta junioru ieskaites patlaban trešajam labākajam braucējam Sanderam Parnam, kurš – Rainers Rohtmets rallijā „Kurzeme” finišēja viņam tieši priekšā, līdz ar to pirms pēdējā posma abus šķir 14 punkti, kas Igaunijas čempionātā ir puse no vienā rallijā maksimāli iegūstamā punktu skaita.

 

Rallija „Kurzeme 2013” kopvērtējumā uzvarēja sacensību galvenais favorīts G. Gross ar stūrmani Raigo Molderu, kuri rallijā piedalījās ar ļoti spēcīgo „Ford Focus WRC” automašīnu. Līdz ar to G. Gross kļuvis par trīskārtējo rallija „Kurzeme” uzvarētāju.

2.vietu izcīnīja O. Tanaks, bet 3.vietā palika Egons Kaurs.

 

Rallijs „Kurzeme” ir senākais un tradīcijām bagātākais rallijs Baltijas valstīs, kurš Liepājā notiek jau no 1965.gada. Liepāja pie sevis uzņēmusi Latvijas PSR un PSRS čempionāta posmus, pēc neatkarības atjaunošanas arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas čempionāta posmus. Vairākus gadus „Kurzeme” tika novērtēta arī kā labi organizēts Eiropas čempionāta posms.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti