Ožērs triumfē WRC Austrālijas rallijā, taču vēl nekļūst par pasaules čempionu

 

Foto: wrc.com

Nozare.lv | 15.septembris 2013 13:02

Kopvērtējuma līderis francūzis Sebastjans Ožērs no "Volkswagen" komandas svētdien izcīnīja uzvaru Austrālijā notikušā pasaules autorallija čempionāta (WRC) desmitajā posmā, taču vēl nenodrošināja pasaules čempiona godu.

 Ožērs, kurš bija Austrālijas rallija līderis pēc pirmās un otrās dienas, noslēdzošajā trešajā dienā uzvarēja piecos no sešiem ātrumposmiem, taču rallija gaitā spēja uzvarēt 19 no 22 "dopiem", neatstājot konkurentiem lielas iespējas tikt pie panākuma.

Otro vietu Austrālijas rallijā izcīnīja pasaules čempionāta kopvērtējuma vicelīderis beļģis Tjerī Nevils no "Qatar" vienības, kurš francūzim zaudēja vienu minūti un 32 sekundes, savukārt trešajā vietā finišēja soms Miko Hirvonens no "Citroen" komandas, kurš Ožēram zaudēja divas minūtes un divas sekundes.

Ožērs, kuram šosezon šī bija sestā uzvara kādā no posmiem, jau Austrālijā varēja nodrošināt čempiona titulu. Lai to paveiktu, viņam bija jāiekrāj par deviņiem punktiem vairāk nekā Nevilam un par vienu punktu vairāk nekā Jari Mati Latvalam no Somijas ("Volkswagen"). Taču tas neizdevās, jo Nevils par otro vietu nopelnīja 20 punktus, bet Ožērs par uzvaru - 28.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem Ožēra kontā ir 212 punkti, tuvākais sekotājs Nevils iekrājis 129 punktus, bet trešajā vietā ar 110 punktiem ir Latvala, kuram vairs nav izredzes uz titulu.

Lai kļūtu par pasaules čempionu, Ožēram nākamajā posmā Francijā ir jāizcīna tikai viens punkts.

Jau vēstīts, ka deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Lēbs no Francijas, kurš brauc ar "Citroen", šosezon nestartē visos posmos.

Šosezon WRC čempionātā paredzēti 13 posmi, no kuriem pēdējais notiks novembrī Velsā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti