Rallijsprintā „Latvija” piedalīsies 27 ekipāžas

 
iAuto | 19.septembris 2013 12:45

Rallija „Latvija” laikā notiekošajā rallijsprinta čempionāta pēdējā posmā piedalīsies 27 ekipāžas, portālu „iAuto” informēja Latvijas Automobiļu federācijā.

Piecas rallijsprinta ieskaites ekipāžas - Hermanis/Veilands, Grimze/Grimze, Blūms/Rencis, Breijers/Auns un Bajārs/Avens – būs redzamas trasē jau pirmajā sacensību dienā, piedaloties rallija ieskaitē A+ klasē, bet Cielēns/Rambols un Dāle/Kalniņš sacentīsies rallija 2WD ieskaitē.

Foto: Publicitātes attēls

Visplašāk pārstāvēta būs rallijsprinta 1600 klase, kur pieteikušās deviņas ekipāžas, 2WD Open un 4WD open ieskaitē startēs septiņas ekipāžas katrā klasē, savukārt 4WD klasi pārstāvēs vien četras ekipāžas.

1600 klase arī būs vienīgā, kurā noskaidrosies uzvarētājs sezonas kopvērtējumā – Raivja Ozoliņa/Artūra Enkura ekipāžu no tuvākajiem sekotājiem, Jāņa Cielēna/Salvja Rambola šķir 6,5 punkti. Patlaban kopvērtējumā trešajā vietā esošā Toma Bindes ekipāža savu pozīciju centīsies nosargāt arī „Latvijā”.

4WD Open klasē brāļu Bergmaņu ekipāža jau priekšlaikus izcīnījusi čempiona titulu, un atlikušās vietas uz pjedestāla tiks sadalītas starp Elvisu Hermani/Gati Veilandu un Gintu Bremzi/Tomu Freibergu, jo patlaban 3.vietā esošais Ali Jansons sacensībai nav pieteicies.

Arī 4WD klasē čempions jau zināms, un tas ir Kārlis Nebars. Ņemot vērā to, ka ne Edgars Enkurs (2.vieta 4WD klasē), ne Ints Jeršovs (3.vieta klasē) sacensībās nestartēs, šāds vietu sadalījums paliks arī sezonas finišā.

Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs ir pirmie 2WD Open klasē, un rallijā „Latvija” startēs tikai rallija R2 klasē. 2.vieta sezonas kopvērtējumā Atim Bruņiniekam, kurš sezonas noslēdzošajā rallijsprinta posmā starta sarakstā nav redzams – Bruņinieks sacensībās gan piedalīsies, bet šoreiz kā stūrmanis Zigurdam Kalniņam rallija ieskaitē. Uz trešo vietu 2WD Open klasē pretendē gan Valtera Kļaviņa, gan Jāņa Kricka ekipāža, šobrīd viņus šķir tikai 4,5 punkti.

Šīs nedēļas nogalē ar ralliju „Latvija”, 8.Latvijas rallija čempionāta posmu un 7.posmu Latvijas rallijsprinta čempionātā un kausu izcīņā noslēgsies Latvijas rallija 2013.gada sezona.

Rallijs sāksies sestdien, 21.septembrī ar četriem ātrumposmiem Cēsu pilsētā un tās apkārtnē, bet svētdien, 22.septembrī Tukuma pusē un Jūrmalā sacensībai pievienosies arī rallijsprinta ekipāžas.

Rallijsprinta ieskaites dalībnieki svētdien startēs ar 3 minūšu intervālu pēc pēdējās rallija automašīnas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti