Pēc pirmās dienas rallija „Latvija” vadībā Ketoma

 
iAuto | 21.septembris 2013 18:52

Pēc pirmajā dienā aizvadītajiem četriem ātrumposmiem rallija „Latvija” vadībā izvirzījies soms Jari Ketoma, kurš par 9,14 sekundēm apsteidz igauni Sīmu Plangi.

3.vietā ierindojies Jānis Vorobjovs, kurš no līdera atpaliek 19,25 sekundes, bet viņam uz pēdām min Vasilijs Grjazins. Ar Latvijas licenci startējošais krievu braucējs no Vorobjova atpaliek vien 1,19 sekundes.

Jari Ketoma Foto: Ketomaa.com

5.vietā pēc pirmās dienas atrodas Jānis Feldmanis, kurš pēc trešā ātrumposma bija izvirzījies pat trešajā pozīcijā. Feldmanis no sacensību līdera atpaliek 27,5 sekundes, un svētdien Tukuma apkārtnē notiekošajos ātrumposmos viņam būs jāpacenšas, lai noturētu savu pozīciju, jo 1,98 sekundes no viņa atpaliek pagājušā gada Latvijas čempions N4 grupā Kaspars Koitla. Igauņu braucējs pēc otrā ātrumposma ziņoja, ka automašīnai sabojājušās aizmugurējās bremzes, līdz ar to gaidāms, ka svētdien Koitla būs jau daudz ātrāks un spēs pacīnīties par vietu uz goda pjedestāla.

Kā ziņo rallija rīkotāju pārstāvji, Ketoma un Grjazinam dienas pirmajos ātrumposmos bijuši pārāk mīksti piekares regulējumi, savukārt Plangi Cēsu pilsētas ātrumposmā ar aizmugurējo tiltu atsities pret apmali un sabojājis savu automašīnu.

Starp viena tilta piedziņas automašīnām ātrākais pēc pirmajā dienā ātrumposmos veiktiem 35 kilometriem ir ar priekšpiedziņas „Ford Fiesta R2” braucošais Kristaps Feldmanis, kuram par 3,18 izdevies apsteigt aizmugurējās piedziņas BMW pilotējošo Andi Neikšānu.

3.vietā, no Feldmaņa atpaliekot 17,28 sekundes, ierindojies Mārcis Ķenavs, kuram pēc 0,38 sekundēm seko Marko Ūtela ar BMW. 19,15 sekundes no R2 klases līdera atpaliek WRC akadēmijas braucējs Frēdriks Olins, kurš rallija pirmajā dienā sūdzējās par izvēlētām pārāk platām riepām. Sestais ātrākais starp viena tilta piedziņas automašīnām un ceturtais ātrākais R2 klasē ir Emīls Blūms, kurš no Olina atpaliek nepilnas trīs sekundes.

Šā gada Latvijas čempionam R2 klasē Ralfam Sirmacim dienas pēdējā ātrumposmā zaudēja aptuveni 40 sekundes un no 3.vietas viena tilta piedziņas automašīnu konkurencē atkrita uz 11.vietu, un pēc pirmās dienas no Feldmaņa atpaliek gandrīz 50 sekundes.

Svētdien sportistiem vēl jāveic seši ātrumposmi Tukuma un Jūrmalas apkārtnē, un to kopējais garums sasniegs 70 kilometrus. Pirmās automašīnas starts paredzēts plkst.9:20, bet finišs – plkst.15.15.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti