Nauris Bruņinieks plāno startēt Eiropas čempionātā rallijā

 
iAuto | 24.septembris 2013 11:30

Nauris Bruņinieks, kurš šosezon Latvijas čempionātā rallijā izcīnīja 4.vietu R2 klasē, nākamgad plāno startēt vairākos Eiropas čempionāta posmos.

„Ir sponsori, kas mums ir noticējuši un ir ieinteresēti, lai latvieši tuvāko gadu laikā varētu kļūt par Eiropas čempioniem. Pirmajā sezonā runa ir tikai par četriem līdz sešiem rallija posmiem, bet ar to ir pietiekoši, lai mēs varētu runāt par iekļūšanu starp desmit labākajiem Eiropā. Protams, liels darbs vēl priekšā, jo meklējam uzņēmumus, kam tas varētu būt interesanti un kas mums noticētu,” portālu „iAuto” informēja „ANB autosports” rallija komandas vadītājs Gustavs Veitners.

Nauris Bruņinieks rallijā "Latvija" Foto: Publicitātes attēls

Arī Nauris Bruņinieks ir pozitīvi noskaņots jaunajai sezonai. „Braukt noteikti brauksim. Neesam vēl izlēmuši, vai startēsim ar šo pašu automašīnu un vai būsim redzami Latvijas čempionātā. Daudz kas, protams, atkarīgs no finansējuma. Ja būs iespēja braukt citā līmenī, tad mēs to noteikti darīsim,” sacīja N. Bruņinieks, kurš šogad sacensībās startēja ar „Ford Fiesta R2” automašīnu. N. Bruņinieks trīs rallijos izcīnīja 3.vietu savā klasē, bet „Rally Estonia” kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

„Pirmā sezona ir aizvadīta, un, ņemot vērā, ka izlaidām divus posmus, ar rezultātu esam apmierināti. Protams, ka vēl daudz kas ir pašiem jāmācās un jāapgūst. Pietrūkst laika treniņiem, ko jūtam arī trasē un rezultātos,” atzīst N. Bruņinieks.

Savukārt Atis Bruņinieks uz nākamo sezonu plāno uzbūvēt jaunu vienas ass piedziņas automašīnu, ar kuru startēt tikai rallija sacensībās. „Skatos tikai un vienīgi uz lielo ralliju, rallijsprints mani īsti vairs nesaista,” norāda A. Bruņinieks, kurš šosezon startēja rallijsprinta čempionātā, kur 2WD Open klasē izcīnīja 2.vietu kopvērtējumā, piekāpjoties vien divkārtējam Latvijas čempionam R2 klasē Ralfam Sirmacim.

Pēdējā rallija posmā A. Bruņinieks pieņēma izaicinājumu piedalīties kā stūrmanis Zigurdam Kalniņam, kurš startēja ar BMW automšīnu 2WD klasē.

„Šajā rallijā man bija iespēja paskatīties uz ralliju no cita skatu punkta. Ar Zigurdu ļoti ātri sastrādājāmies un pierādījām, ka varam būt pat ātrāki par Andi Neikšānu, kas, protams, priecē,” jauno pieredzi rallijā „Latvija” komentē A. Bruņinieks. „Sapratu, ka labprāt pats startētu rallijā ar jaudīgu BMW automašīnu,” norāda A. Bruņinieks.

Ekipāža gan piedzīvoja izstāšanos sestajā ātrumposmā, kad to pievīla dzinējs. Tobrīd tā cīnījās par 2.vietu 2WD klasē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 4

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti