Ožērs kļūst par WRC čempionu; Francijas rallija vadībā Sordo

 
iAuto | 3.oktobris 2013 20:10

Francijas autosportists Sebastjans Ožērs no „Volkswagen” komandas pēc sava mājas rallija pirmās dienas kļuvis par 2014.gada pasaules čempionu rallijā, oficiāli pārtraucot sava tautieša Sebastjana Lēba dominanci. Savukārt rallija vadībā pēc pirmās dienas, kurā tika aizvadīts viens ātrumposms, atrodas Danijs Sordo no „Citroen” vienības.

Sebastjans Ožērs rallijā Vācijā Foto: fia.com

Atlikušajos trijos posmos viens sportists maksimāli varēja iegūt 84 punktus, bet Ožērs tuvāko sekotāju ar „Ford Fiesta RS WRC” braucošo beļģi Tjerī Nevilu no „Qatar World Rally Team” vienības apsteidza par 83 punktiem. Lai Ožērs nodrošinātu čempiona titulu jau ceturtdienas vakarā, Nevils nedrīkstēja uzvarēt atklāšanas ātrumposmā, par ko tiem piešķirti papildus trīs punkti. Nevils 4,55 kilometrus garajā ātrumposmā finišēja 2.vietā, kamēr Ožērs palika trešais.

Ožērs gan pirms sacensībām atzina, ka viņa mērķis ir pasaules čempiona tituls, tomēr viņš vēlas arī uzvarēt šajā rallijā.

"Būtu dīvaini, ja Lēbs uzvarētu rallijā, kurā es kļūtu par pasaules čempionu. Uzskatu, ka esmu pelnījis labāku scenāriju, tāpēc tikai no manis ir atkarīgs, cik labi nobraukšu," sacīja Ožērs.

Sekmīgākais braucējs autorallija vēsturē Lēbs šajā sezonā piedalās vien dažos pasaules čempionāta posmos, bet savā dzimtenē viņš dosies trasē. Deviņkārtējais pasaules čempions atzinis, ka šis būs viņa pēdējais rallijs karjerā.

"Mans mērķis ir sasniegt iespējami labāko rezultātu, tomēr nedrīkst aizmirst, ka neesmu braucis rallijā kopš maija, turklāt toreiz sacensības Argentīnā notika uz grants seguma," saka Lēbs. "Man nav nekāda spiediena, jo necīnos par čempiona titulu un man nekas nav jāpierāda. Piedalīšos šajā rallijā, lai izbaudītu to un pateiktos līdzjutējiem, kas mani atbalstījuši daudzus gadus. Ceru, ka šī būs lieliska ballīte."

Pēc pirmās dienas Lēbs rallija kopvērtējumā ieņem 7.vietu, 2,9 sekundes atpaliekot no sacensību līdera.

Sacensībās junioru WRC ieskaitē piedalās arī igauņu braucējs Sanders Parns, kurš pēc pirmā ātrumposma kopvērtējumā atrodas 38.vietā, bet JWRC ieskaitē ieņem 7.vietu, 3,1 sekundi atpaliekot no savas klases līdera Hosē Suaresa.

Piektdien sportistiem priekšā seši ātrumposmi ar kopējo garumu 116 kilometri, bet sacensības noslēgsies svētdienas pēcpusdienā, kad kopumā būs veikti 20 ātrumposmi ar kopējo garumu 312 kilometri.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti