Pēc Francijas rallija trešās dienas četrus ātrākos braucējus šķir piecas sekundes

 
iAuto | 5.oktobris 2013 19:19

Pēc veiktām aptuveni divām trešdaļām Francijas rallija distances, vadībā izvirzījies soms Jari Mati Latvala (“Volkswagen”), taču rezultāti ir ļoti blīvi, un četrus ātrākos braucējus šķir vien piecas sekundes.

Ožērs uzrādīja ātrākos laikus četros no sestdienas pirmajiem pieciem ātrumposmos. Rallija 10.ātrumposmā ātrākais savukārt bija deviņkārtējais pasaules čempions Sebastjans Lēbs (“Citroen”), kurš līdz ar to izcīnīja savu 900.uzvaru pasaules čempionāta ātrumposmos. Piektdien notikušajos ātrumposmos gan Latvalam bija izdevies iekrāt 17 sekunžu pārsvaru pār jauno pasaules čempionu, kas somam ļāvis pirms rallija pēdējās dienas doties atpūtā kā sacensību līderim.

2.vietā sestdienas vakarā atrodas Danijs Sordo (“Citroen”), kurš no līdera atpaliek 0,4 sekundes, 3.vietā – Ožērs ar 1,5 sekunžu deficītu, bet nosacīti vairāk jeb piecas sekundes atpalicis ir Lēbs, kuram šis ir pēdējais rallijs.

Foto: fia.com

Piektdienas vakarā kā sacensību līderis atpūtā devās beļģis Tjerī Nevils (“Ford Fiesta RS WRC”), kurš pirmajos septiņos ātrumposmos bija spējis iekrāt 9,8 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju. Diemžēl sestdienas ātrumposmi beļģu braucējam nebija tik veiksmīgi, un pirms sacensību pēdējās dienas viņš atkritis jau uz 5.vietu, līderim zaudējot vairāk nekā minūti. Straujo pārmaiņu iemesls bija pārsista riepa 11.ātrumposmā.

“Vienā krustojumā mēs izlīdējām pārāk plaši un atsitāmies pret akmeni vai ko tamlīdzīgu,” pēc ātrumposma stāstīja Nevils. “Trieciena rezultātā riepa tika nosista no diska. Uzvarēt rallijā vairs nav iespējams.”

WRC2 ieskaitē vairāk nekā trīs minūšu pārsvaru izdevies iekrāt kādreizējam poļu F1 pilotam Robertam Kubicam, kurš rallija kopvērtējumā atrodas stabilā 11.vietā. Savukārt junioru ieskaitē startējošais igaunis Sanders Parns atrodas 8.vietā klasē, aptuveni pusminūti zaudējot priekšā esošajam turkam Muratam Bostanči. Soms Niko Peka Nieminens no viņa atpaliek aptuveni divas minūtes.

Svētdien ekipāžām jāveic vēl seši ātrumposmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Aptuveni 160 000 eiro - BMW piesaka jauno M4 CS (+ FOTO)

Pasūtīšanai M4 CS kļūs pieejams maija beigās, ražošana sāksies jūlijā. Lasīt vairāk

 

Xpeng G6 kļūst pieejams Eiropā 5

Ķīnas autobūves uzņēmums Xpeng uzsācis elektriskā SUV Coupe G6 pārdošanu Eiropas tirgū. Sākumā tās ir četras valstis, taču turpinājums sekos. Lasīt vairāk

 

Drošas braukšanas speciālists neiesaka vasarā braukt ar ziemas riepām (+ VIDEO) 32

Parasti rudenī vērojamas garas rindas pie riepu servisiem, jo autovadītāji teju vienā brīdī ir nolēmuši mainīt vasaras riepas pret ziemas. Pavasarī aina pavisam citādāka. Riepu maiņu process notiek bez garām rindām, tomēr drošas braukšanas speciālists neiesaka vasarā braukt ar ziemas riepām. Ko ņemt vērā, izvēloties vasaras riepas? Lasīt vairāk

 

Aplēsta summa, ko par vēja parkiem varētu saņemt iedzīvotāji (+ VIDEO) 16

Gadiem ilgi savstarpēji “cīnoties” iedzīvotājiem un vēja parku attīstītājiem, Latvija pamatīgi iepalikusi saviem kaimiņiem vēja enerģijas attīstībā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti