Lēbs avarē savā pēdējā WRC posmā, Francijā uzvar Ožērs

 
iAuto | 6.oktobris 2013 16:25

Leģendārais rallija braucējs Sebastjans Lēbs (“Citroen”) savā pēdējā pasaules rallija čempionāta posmā avarēja, taču Francijas rallijā uzvaru izcīnīja jaunais pasaules čempions Sebastjans Ožērs (“Volkswagen”).

Sebastjans Lēbs savā pēdējā pasaules rallija čempionāta posmā Foto: fia.com

Lēba pēdējais rallijs izvērtās ļoti saspringts, jo par uzvaru sekundi sekundē pirms pēdējās dienas cīnījās četras ekipāžas – Ožērs, Lēbs, Jari Mati Latvala (“Volkswagen”) un Danijs Sordo (“Citroen”), kurus šķīra vien piecas sekundes.

Sacensību pēdējās dienas pirmais ātrumsposms izrādījās liktenīgs Lēbam, kurš avarēja un bija spiests izstāties no cīņas. Kā pēc avārijas atzina rallija leģenda, viņš “gājis uz pilnu”, lai savā pēdējā rallijā izcīnītu uzvaru, tomēr svētdien slapjajā un slidenajā trasē spējis pieveikt tikai vienu kilometru.

“Ātrā labajā līkumā pazaudēju aizmuguri un saslīdēju,” stāstīja Lēbs. “Man ļoti žēl. Ir ļoti daudz skatītāju, kuri ātrumposmos gaidīja manu braukšanu, taču es tur neieradīšos.”

Jau ziņots, ka Ožērs pēc sava mājas rallija pirmās dienas kļuvis par 2014.gada pasaules čempionu rallijā, oficiāli pārtraucot sava tautieša Lēba dominanci. Atlikušajos trijos posmos viens sportists maksimāli varēja iegūt 84 punktus, bet Ožērs tuvāko sekotāju ar „Ford Fiesta RS WRC” braucošo beļģi Tjerī Nevilu no „Qatar World Rally Team” vienības apsteidza par 83 punktiem. Lai Ožērs nodrošinātu čempiona titulu jau ceturtdienas vakarā, Nevils nedrīkstēja uzvarēt atklāšanas ātrumposmā, par ko tiem piešķirti papildus trīs punkti. Nevils 4,55 kilometrus garajā ātrumposmā finišēja 2.vietā, kamēr Ožērs palika trešais.

Ožērs gan pirms sacensībām atzina, ka viņa mērķis ir pasaules čempiona tituls, tomēr viņš vēlas arī uzvarēt šajā rallijā.

"Būtu dīvaini, ja Lēbs uzvarētu rallijā, kurā es kļūtu par pasaules čempionu. Uzskatu, ka esmu pelnījis labāku scenāriju, tāpēc tikai no manis ir atkarīgs, cik labi nobraukšu," sacīja Ožērs.

Sekmīgākais braucējs autorallija vēsturē Lēbs šajā sezonā piedalās vien dažos pasaules čempionāta posmos, bet savā dzimtenē viņš dosies trasē. Deviņkārtējais pasaules čempions atzinis, ka šis būs viņa pēdējais rallijs karjerā.

2.vietā Francijas rallijā finišēja Sordo, kurš no uzvarētāja atpalika 12,2 sekundes, bet 3.vietu izcīnīja Latvala, kuram līdz Ožēram pietrūka 19,5 sekundes. Ceturtais ātrākais Francijas asfalta ceļos bija beļģis Tjerī Nevils, bet 5.vietu izcīnīja krievu braucējs Jevgēņijs Novikovs.

WRC2 ieskaitē pārliecinoši ātrākais bija polis Roberts Kubica.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti