Eiropas autorallija čempionāta posms Latvijā notiks vēl trīs gadus (+ video)

 
Nozare.lv | 16.oktobris 2013 17:20

Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) posmi Latvijā notiks vēl vismaz trīs gadus, vienošanos panākusi čempionāta rīkotāja "Eurosport Events" un Latvijas posma organizatori "Ra Events".

Šajā sezonā pārveidotā Eiropas rallija čempionāta otrais posms februāra sākumā risinājās Liepājas un Ventspils apkārtnēs, bet jau iepriekš bija zināms, ka arī 2014.gadā ERČ sezonas otrais posms no 31.janvāra līdz 2.februārim risināsies Liepājas un Kuldīgas apkārtnē.

Jari Ketomā rallijā "Liepāja-Ventspils" Foto: fia.com

Kā vēsta "Ra Events", pēc sekmīgi aizvadītajām pirmajām sacensībām viņiem piedāvāts rīkot posmus līdz 2016.gadam. Šādu iespēju novērtējusi arī Latvijas valsts, kas turpmākajiem trim gadiem piešķīrusi finansējumu ERČ rīkotāju noteiktās dalības maksas (licences) segšanai.

"Esmu gandarīts, ka gada sākumā ieguldītais darbs, organizējot ralliju Liepāja-Ventspils, ir bijis rezultatīvs un šodien varu paziņot, ka arī nākamos trīs gadus mēs Latvijā rīkosim čempionāta posmu vienam no ievērojamākajiem rallija seriāliem pasaulē," izteicies gaidāmā rallija "Liepāja" rīkotājs Raimonds Strokšs. ""Eurosport Events" un mēs augsti novērtējam valsts un pašvaldību atbalstu, tomēr turpinām darbu pie sadarbības partneru piesaistes, bez kuru palīdzības šāda mēroga sacensības nav iedomājamas."

"Autosportistu cīņas nākamgad norisināsies Liepājas un Kuldīgas apkārtnē, un rallija "Liepāja" maršrutā esam ieplānojuši gan klasiskus ātrumposmus, gan pilnīgi jaunus ceļus," par gaidāmo ziemas ralliju teica Strokšs.

Plānots, ka ERČ 2014.gada sezonā būs 12 posmi, un tā tiks dalīta divās daļās - pirmie un pēdējie seši posmi, čempionāta kopvērtējumā skaitot četrus labākos rezultātus no katras daļas. Čempionāta pirmais posms "Janner Rallye" no 3. līdz 5.janvārim norisināsies Austrijā, kam sekos rallijs "Liepāja". Pēc posma Latvijā 2014.gada sezonas čempionātā plānots vēl viens ziemas posms, kas kopā ar pirmajiem diviem sezonas rallijiem tiks iekļauti atsevišķā Ziemas kausa izcīņā ("Winter Challenge").

"Esmu priecīgs, ka esam vienojušies par trīs gadu sadarbību un Latvija turpinās būt daļa no FIA Eiropas rallija čempionāta," izteicies "Eurosport Events" Motorsporta attīstības direktors Fransuā Ribeiro. "Rallija "Liepāja" rīkotājiem tas dod nepieciešamo stabilitāti un laiku, lai izveidotu nozīmīgas sacensības. Fakts, ka šis rallijs ir ideāli piemērots ziemas posma norisei, apvienojumā ar rīkotāju profesionalitāti un entuziasmu turpmāko trīs gadu laikā ļauj sagaidīt, ka rallijs kļūs par unikālu notikumu. Man par to nav ne mazāko šaubu."

"Liepājai ir senas autosporta tradīcijas, un varam būt lepni, ka jau otro gadu pēc kārtas savā pilsētā uzņemsim Eiropas rallija čempionāta posmu. Liepājai sagaidīt Eiropas līmeņa autobraucējus, protams, būs liels izaicinājums, taču tāpat tas nenoliedzami būs arī nenovērtējams ieguvums, jo ne tikai atvedīs uz Liepāju autosporta entuziastus, bet arī dos iespēju pilsētas vārdam izskanēt "Eurosport" translācijās 59 pasaules valstīs," uzskata Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. "Ceru, ka nākamgad plānotais Eiropas rallija čempionāta posms rallijs "Liepāja" būs vēl viens pakāpiens tuvāk tam, lai kādudien Liepājā varētu notikt jau pasaules rallija čempionāta posms."

Rallijā "Liepāja" tiks noskaidroti ne vien ERČ sezonas otrā posma, bet arī Latvijas rallija čempionāta (LRČ) 2014.gada sezonas pirmo divu posmu uzvarētāji. Rallija provizoriskā maršruta karte paredz, ka aptuveni 236 kilometrus garās sacensības Liepājas un Kuldīgas pusē sāksies piektdienas pēcpusdienā, kad autosportistiem būs jāveic pirmie četri ātrumposmi. Sestdien paredzēti pieci ātrumposmi, pēc kuru veikšanas tiks noskaidroti LRČ pirmā posma uzvarētāji. Savukārt svētdien, rallija trešajā dienā, paredzēti pieci noslēdzošie ātrumposmi, pēc kuriem sekos gan Eiropas, gan Latvijas rallija čempionātu otro posmu uzvarētāju apbalvošana.

Kā zināms, šogad nebija pirmā reize, kad Latvijā un arī Liepājā notika Eiropas čempionāta posms, - 2003.gadā Eiropas čempionāta posma statuss bija rallijam "Kurzeme", tomēr tas bija ar zemu koeficientu, kas neradīja augstu prestižu.

Ar šī gada sezonu ERC piedzīvoja būtiskas izmaiņas sportiskajā formātā. Čempionāta rīkošana uz desmit gadiem tika uzticēta "Eurosport Events". Tieši šī organizācija iepriekš izveidoja veiksmīgo "Intercontinental Rally Challenge" (IRC) projektu, kas tika uzskatīts par otro spēcīgāko rallija čempionātu pasaulē. Šogad šie divi čempionāti (ERC un IRC) apvienoti, par pamatu ņemot tieši IRC formātu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti