Igaunim Parnam līdz 3.vietai junioru WRC kopvērtējumā pietrūkst divi punkti

 
iAuto | 28.oktobris 2013 18:44

Igauņu autobraucējs Sanders Parns („Ford”) pasaules rallija čempionāta junioru ieskaites pēdējā posmā Spānijas rallijā izcīnīja 3.vietu, tomēr līdz 3.vietai sezonas kopvērtējumā viņam pietrūka divi punkti.

Parns pirms čempionāta pēdējā posma kopvērtējumā atradās 4.vietā, 13 punktus atpaliekot no Hosē Suaresa. Rallija pirmajā dienā Suaress bija ātrākais no junioriem, un Parnu apsteidzot par pusotru minūti, taču rallija piektajā ātrumposmā viņš bija spiests izstāties, un igauņu braucējam ar izcīnīto trešo pozīciju tomēr bija par maz, lai iekļūtu godalgoto trijniekā sezonas kopvērtējumā.

Foto: sanderparn.com

Mūsu ziemeļu kaimiņam savā debijas sezonā nācās samierināties ar 4.vietu.

„4.vieta ir ļoti labs rezultāts, ja ņemam vērā, ka visi priekšā esošie braucēji pasaules čempionātā bija piedalījušies arī pirms mums. Mēs esam labākie no jaunpienācējiem, un tas ir ļoti labs sasniegums,” pēc sacensībām savā mājaslapā pavēstījis Parns.

Sezonas sešos posmos Suaress izcīnīja 69 punktus, bet Parns – 72 punktus, tomēr junioru ieskaites kopvērtējumā netika ņemts vērā sliktākais rezultāts, un no igauņu braucēja ražas tika atskaitīti četri sezonas pirmajā posmā izcīnītie punkti.

Par junioru čempionu šogad kļuva zviedrs Pontus Tidemands, kurš titulu bija nodrošinājis jau pirms pēdējā posma, savukārt 2.vietā kopvērtējumā ierindojās spānis Jerajs Lemess, kurš savā mājas rallijā izcīnīja uzvaru junioru ieskaitē.

Jāpiebilst, ka augusta beigās Parns startēja rallijā „Kurzeme” un R2 ieskaitē izcīnīja vien 4.vietu, pusotru minūti zaudējot divkārtējam Latvijas čempionam R2 klasē Ralfam Sirmacim.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti