LAF standartauto komisija godina 2013. gada uzvarētājus

 
LAF | 19.novembris 2013 11:41

Sestdien, 16.novembrī Saulkrastos, „Minhauzena Undā”, netrūkstot ne pašam Minhauzenam, ne jautrībai un dejām līdz pat rītam, notika LAF Standartauto komisijas aizgādībā esošo disciplīnu uzvarētāju apbalvošanas pasākums.

LAF standartauto komisija godina 2013. gada uzvarētājus Foto: Dace Janova

Pirmās tika apbalvotas tūrisma rallija - autofotoorientēšanās 2013.gada vērīgākās un precīzākās komandas. Uzvarētāji šeit apvienība ar trāpīgu nosaukumu -  „Brauc un filtrē”, otrie „Lidojošā varde”, trešie „Baltic Team” komanda.

Šogad pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas autosportā atgriezies minirallijs – rallija veida sacīkste standarta automašīnām. 4WD klasē pirmās minirallija sezonas uzvarētājs ir Valts Zvaigzne ar stūrmani Arti Baumani, aiz viņiem Vigo Rubenis/Kristaps Eglīte, bronza Mārtiņam Dzenītim un Oskaram Kaņepam-Kalniņam.

1600 klasē uzvarētāji Māris Radomišķis/Mārtiņš Zviedrs, otrā vieta Pēterim Dūkam ar Jurģi Rāvieti, trešā Armandam Cīrulniekam ar stūrmaņiem Ivaru Cīrulnieku un Andri Šņukutu.

1600 + klasē 2013.gada minirallija kausa izcīņā pirmā vieta Aigaram Tīdmanim (stūrmaņi Gundars Tīdmanis, Jānis Bumbulis), otrie Miks un Armands Ķenavi, trešie Raivis Garoza/Uldis Fjodorovs.

Visplašāk pārstāvēta apbalvošanas pasākumā bija rallija supersprinta saime,  kur tika godināti uzvarētāji 9 ieskaites klasēs, pie tam šogad pirmoreiz sešām no tām ir Latvijas čempionāta statuss.

Šajā disciplīnā 2013.gada sezonā divkāršu čempiona titulu ir izcīnījis Modris Žentiņš, esot ātrākais gan FWD 1600 klasē, gan 2 WD klasē.

Supersprinta 2013.gada sezonā FWD 1600 klasē otrā vieta Andrim Aleksejevam, bet trešais te Ģirts Ozoliņš.  Otrā vieta 2 WD klasē Sandim Laukšteinam, trešā Andrim Aleksejevam.

RWD klasē par čempiona nosaukumu priecājas Andris Vovers, aiz viņa Aigars Tīdmanis un Gundars Tīdmanis.

Rallija supersprinta 4 WD klasē par čempionu kļuva Artis Upītis, otrais šogad Mārcis Ivanovskis, bronza Mārim Druvam.

Kā 4WD+ klases čempions tika sveikts  Vigo Rubenis, Jānim Ivanovskim otrā vieta, trešais klasē Toms Lielkājis.

VAZ Historic Open klasē čempions Edgars Grīnītis, otrais šozezon Raivis Grīnfelds un trešais Kalvis Tēts.

Latvijas kauss 2 WD open ieskaitē 2013.gadā Aināram Skaidiņam, otrais Agris Kalvišs, trešajā vietā Kristaps Grunte

Ātrākais 4 WD open braucējs visas sezonas kopvērtējumā ir Mārtiņš Mietiņš, otrais Andris Puriņš, trešais Gints Bērze.

Savukārt U-18 ieskaitē uzvara Ģirtam Ozoliņam, aiz sevis atstājot Ralfu Jāni Grīnfeldu un Zigmāru Lapu.

Par rallijsprinta 2013.gada čempioniem 4 WD Open klasē kļuva brāļi Edijs un Kārlis Bergmaņi, vicečempionu godā Gints Bremze/Toms Freibergs, trešajā vietā Elviss Hermanis ar stūrmani Gati Veilandu

4 WD klasē Kārlis Nebars (stūrmaņi Oskars Dambrovs un Gundars Berķis), otrā vieta Edgaram Enkuram ar Ainaru Jankoviču, trešie rallijsprinta 4 WD klasē šogad Ints Jeršovs/Gints Bērze.

2 WD open klasē pirmais Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, otrie Atis Bruņinieks/Edgars Grīns, Mārtiņš Vitkovskis. Trešā vieta sezonas kopvērtējumā 2 WD open klasē Valteram Kļaviņam /Mārim Višinskim.

Ar izcīnīto čempiona titulu apsveicama Raivja Ozoliņa/Artūra Enkura ekipāža. Raivim Ozoliņam šogad tika piešķirts arī Sporta meistara nosaukums.

Otrie 1600 klasē Jānis Cielēns un Salvis Rambols,  trešajā vietā Toms Binde, kuram stūrmaņi 2013.gadā  bijuši gan Antra Bormane, gan Kristaps Daģis.

Rallijsprinta junioru kausu (ieskaite jauniešiem, kas dzimuši 1988.gadā un vēlāk, un startē 1600 vai 2WD open klasēs) saņēma Ralfs Sirmacis, otrais – Jānis Krickis, trešais Ģirts Vītiņš.

Komandu sacīkstē veiksmīgākā 2013.gadā rjteam.lv, otrie „Panda Racing”, trešā vieta „Auto-Moto” komandai.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti