Kubica noslēdzis līgumu ar spēcīgo WRC komandu M-Sport

 
Nozare.lv | 20.decembris 2013 7:45

Bijušais Pirmās formulas (F-1) pilots Roberts Kubica no Polijas noslēdzis līgumu ar spēcīgo pasaules autorallija čempionāta (WRC) komandu "M-Sport".

Līdz ar to Polijas sportists nākamajā sezonā aizvadīs visus 13 posmus.

Šobrīd 29 gadus vecais sportists aizvadīja veiksmīgu F-1 braucēja karjeru, kuras laikā bija izcīnījis vienu uzvaru, tomēr smagā avārijā rallija sacensību laikā 2011.gada sākumā Kubica guva dzīvībai bīstamas traumas. Veselības problēmu dēļ sportists, visticamāk, nekad neatgriezīsiesF-1 čempionātā.

"Kopš Kubica šogad iesaistījās WRC rallija čempionātā, vienmēr esam vēlējušies viņu savā komandā," izteicies "M-Sport" komandas vadītājs Malkolms Vilsons. "Domāju, ka nākamgad no viņa varam sagaidīt ko lielisku."

"Atliek tikai noraudzīties, kā Kubica gatavojās 2013.gada rallija sezonai, lai saprastu, cik daudz viņam tas nozīmē. Viņš ir izbadējies, ko daudzos braucējos nemaz nevar redzēt," sacījis Vilsons.

Kubica šī gada sezonā triumfēja WRC2 čempionātā, braucot ar "Citroen" markas automašīnu, taču nākamajā sezonā polis brauks ar "Ford Fiesta" spēkratu.

Bijušais F-1 pilots kļuvis par komandas biedru vienam no pēdējo sezonu vadošajiem WRC braucējiem somam Miko Hirvonenam, bet vēl ar "Ford Fiesta" trasē dosies Elfins Evanss no Velsas.

Kā zināms, šogad par WRC čempionu pirmo reizi tika kronēts francūzis Sebastjans Ožjē no "Volkswagen" komandas.

Jaunā WRC sezona sāksies 19.janvārī, kad pirmais posms tradicionāli tiks aizvadīts Montekarlo, savukārt noslēdzošais sezonas posms tiks aizvadīts Velsā, kur tas sāksies 16.novembrī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 10

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti