ERČ ģenerālmenedžeris: Vēlamies, lai visu ralliju organizatori būtu kā Strokšs (+ video)

 
Nozare.lv | 26.decembris 2013 15:51

Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) vadība būtu laimīga, ja visu posmu rīkotāji būtu tik aktīvi kā Latvijas sacensību galvenais organizators Raimonds Strokšs un viņa komanda, ERČ ģenerālmenedžeris Žans-Pjērs Nikolā izteicies video intervijā bukmeikeru kantorim "Optibet".

Kā zināms, šogad Liepājā un Ventspilī pirmoreiz notika reorganizētā ERČ posms, bet 2014.gadā Eiropas čempionāta sezonas otrais posms no 31.janvāra līdz 2.februārim risināsies Liepājas un Kuldīgas apkārtnē.

Foto: Publicitātes attēls

"Šogad bija interesants čempionāts, kurā piedzīvojām daudz cīņu. Eiropā joprojām ir krīze, kas apgrūtina sacensību rīkošanu, tomēr katrā posmā uz starta stājās 50-80 sportisti, turklāt čempionātā ienāk daudzi jaunie braucēji," izteicies Nikolā. "Arī nākamajā gadā čempionātā joprojām būs 12 ralliji, bet katru mēnesi notiks tikai vienas sacensības, kas atvieglos dzīvi komandām. Tāpat būs jauni tehniskie noteikumi, kuriem pielāgojas autoražotāji un ienāks sacensībās ar jaunām mašīnām."

Nikolā atzina, ka lielu interesi izraisījis jaunais junioru rallijs, kurā notiks septiņi posmi un pirmais no tiem būs tieši rallijā "Liepāja".

Čempionāta organizators izteica cerību, ka nākamā gada sacensībās Latvijā būs vismaz tikpat daudz sniega un ledus kā šogad. "Šajā rallijā ir labākie iespējamie grants ātrumposmi, tomēr šoreiz mēs nevēlamies granti, bet gan ceram uz sniegu un ledu."

"Latvijas posma organizatora Raimonda Strokša komanda ideāli atbilst mūsu darbības modelim. Mēs būtu laimīgi, ja katrā rallijā organizatori strādātu šādā līmenī," slavēja Nikolā.

ERČ cer kļūt par sportistu pēdējo pakāpienu pirms pasaules autorallija čempionāta (WRC).

"Šajās sacensībās ienākt ir viegli un izmaksas ir vismaz par 50% zemākas. Tā ir fantastiska skola braucējiem. Parādīsim, ka ir interesanti karjeru uzsākt ERČ un pēc tam doties augstāk," par ambīcijām stāstīja Nikolā, izsakot cerību, ka čempionātā ienāks gan vairāk oficiālās autoražotāju komandas, gan arī individuālie braucēji.

Kā zināms, rallija "Liepāja" ieejas biļete, iepriekšpārdošanā līdz 31.decembrim, maksā desmit latus un dos iespēju apmeklēt visus rallija ātrumposmus. Iegādājoties ieejas biļeti uz visiem rallija ātrumposmiem, komplektā līdzjutēji saņems arī kakla lenti, drošības informācijas bukletu un rallija uzlīmi.

Savukārt no 1.janvāra ieejas biļete maksās 20 eiro jeb 14,06 latus.

Rallija norises laikā, pie ieejas ātrumposmos, būs iespējams iegādāties arī vienreizējas ieejas biļeti atsevišķos ātrumposmos, kas maksās 12 eiro jeb 8,43 latus.

Rallija ātrumposmus bez maksas varēs vērot bērni līdz desmit gadu vecumam un invalīdi, kuriem pie ieejas ātrumposmā biļešu kontrolierim būs jāuzrāda derīga apliecība. Savukārt pensionāri, kuri vienu skatītāja komplektu iegādāsies kādā no četriem tūrisma informācijas centriem, uzrādot pensionāra apliecību, saņems 10% atlaidi.

Rallija biļetes iespējams iegādāties rallija veikalā "www.shop.lvrally.com", "Ātruma cilts" kartinga hallē, Kalnciema kvartāla vīnu veikalā, "Narvesen" mazumtirdzniecības vietā TC "Alfa", kā arī Liepājas, Kuldīgas, Talsu un Saldus tūrisma informācijas centros.

Rallijā "Liepāja" tiks noskaidroti ne vien ERČ sezonas otrā posma, bet arī Latvijas rallija čempionāta (LRČ) 2014.gada sezonas pirmo divu posmu uzvarētāji. Rallija provizoriskā maršruta karte paredz, ka aptuveni 236 kilometrus garās sacensības Liepājas un Kuldīgas pusē sāksies piektdienas pēcpusdienā, kad autosportistiem būs jāveic pirmie četri ātrumposmi. Sestdien paredzēti pieci ātrumposmi, pēc kuru veikšanas tiks noskaidroti LRČ pirmā posma uzvarētāji. Savukārt svētdien, rallija trešajā dienā, paredzēti pieci noslēdzošie ātrumposmi, pēc kuriem sekos gan Eiropas, gan Latvijas rallija čempionātu otro posmu uzvarētāju apbalvošana.

ERČ posms Latvijā notiks vēl vismaz trīs gadus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti