Alūksne ir gatava uzņemt sezonas pirmo rallijsprintu

 
"Rally Alūksne" preses dienests | 17.janvāris 2014 15:34

Ar rallijsprintu „Rally Alūksne”, Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmo posmu 18.janvārī, tiks atklāta Baltijas ralliju ziemas sezona. Rallijsprints „Alūksne” šogad norisināsies jau ceturto gadu un tas noteikti nebūtu iespējams bez Alūksnes novada domes atbalsta un palīdzības.

Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins, atbildot uz jautājumiem otrdien notikušajā preses konferencē atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību ar „Rally Alūksne” organizatoriem, piebilstot, ka šogad ir piesaistīti vairāki uzņēmēji, kas viennozīmīgi pozitīvi ietekmēs rallija infrastruktūru. Pie tam sacensības pirmais ātrumposms daļēji norisināsies Alūksnes pilsētas teritorijā, līdz ar to būs viegli pieejami pilsētas iedzīvotājiem.

Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

Tam, ka Alūksnē tomēr būs kārtīga ziemas sacīkste, ir noticējušas veselas 47 ekipāžas. Dalībnieku sastāvs šogad ir gana daudzveidīgs un interesants. Ar pirmo numuru trasē dosies Jānis Vorobjovs ar jauno stūrmani Andri Mālnieku (Mitsubishi EVO X), otrie startēs 2013.gada Latvijas rallija čempioni A+klasē Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis (Mitsubishi EVO VIII). Trešais numurs piešķirts pagājušā gada „Rally Alūksne” otrās vietas ieguvējam igaunim Sīmam Plangi (Mitsubishi EVO X).

Intriģējoša ir solītā iespēja Alūksnes ātrumposmos redzēt ASRT komandas vadītāju Ainaru Igaveņu, tāpat arī vairākas no pagājušā gada ātrākajām rallijsprinta ekipāžām – brāļus Bergmaņus, Kārli Nebaru, 2013.gada Okartes  autosporta akadēmijas stipendijas saņēmēju Jāni Kricki, vairākus gadus trasē nemanīto Gati Balgalvi, kurš atgriežas rallijsprintā ar Audi Quattro un daudzus citus.

Rallijsprintā startēs arī līdz šim Latvijas rallijos nebraukušais 15gadīgais brits Džošs Kornvels, kā arī vairākas Krievijas ekipāžas.

Pirmais no 2WD ekipāžām sacensību uzsāks Emīls Blūms, kurš startēs kopā ar  ar Reini Vilsonu. Kā pats Emīls atzina preses konferencē, sportistiem kopā šī būs pirmā sacensība, tomēr ekipāža ir apņēmības pilna iesaistīties cīņā par atbalstītāju piešķirto EUR 1000 balvu 2 WD ieskaites ātrākajam braucējam.

Nopietnu konkurenci viņiem veidos gan Nauris Bruņinieks/Edgars Grīns, gan Zigurds Kalniņš ar Renāru Salaku, gan Viesturs Tilgass un Oto Patmalnieks, kurš šoreiz Subaru ir nomainījis uz Renault Clio.

Dalībnieku saraksts, sacensību dokumentācija un ātrumposmu kartes atrodami www.lrc.lv un www.4rati.

Pateicoties atbalstītājiem, „Rally Alūksne” ātrumposmus skatītāji varēs apmeklēt bez maksas.

Rallijsprintu „Alūksne 2014” organizē Autosporta klubs „Alūksne” sadarbībā ar LAF Standarta automobiļu komisiju un Alūksnes novada domi.

„Alūksne 2014” atbalsta uzņēmumi  4plus, Auto Kada, ASRT, AD REM auto,  ZB auto, Apiņi, Marienburga,  SLB, Jaunsētas,  autocentrs Veltījums Jums, Sorma,  If.

Informatīvie atbalstītāji – iauto.lv, 4rati.lv, Malienas ziņas, rally.ee, Radio Tev, Tavs Auto.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti