Rallija sezona atklāta Alūksnē

 
Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 20.janvāris 2014 18:10

Lai gan ziema Latvijā kavējās, rallija sezona tika atklāta kā paredzēts, ar ziemas sacensībām 18.janvārī, Alūksnē. Vēl pāris nedēļas atpakaļ rallija norise radīja bažās, jo lija lietus un viss apkārt valdija dubļi. Taču tas kungs augšā apžēlojās par organizatoriem, sportistiem, līdzjutējiem un Alūksni pārņēma kārtīgs sals ar paplānu, bet baltu sniega kārtu.

Jānis Vorobjovs Foto: Jānis Asaris

 Kā jau ierasts uz pirmajiem mačiem dalībnieku saraksts veidojās lēni. Tas ir saprotams, kam vēl tehnika jāpaskrūvē, kam budžets jāpapildina. Taču aukstajā sestdienas rītā uz rallija "Alūksne 2014" starta stājās gandrīz piecdesmit ekipāžas. Rallija favorīti bija vairāki, jaunais divkārtējais Latvijas čempions A+ klasē, Mārtiņš Svilis, vienmēr ātrais igaunis Sims Plangi un nenogurdināmais Jānis Vorobjovs ar jauno stūrmani Andri Mālnieku. Braucējus gaidīja daži jauni ātrumposmi ar viltīgām līkumu sasaistēm un riepām smago, sasalušās grunts segumu. Plānā sniega kārtiņa nebija spējusi izveidot uz sasalušās grunts kaut cik pienācīgu ledus vai piebraukta sniega slāni un pēc pirmajām ekipāžām lielu daļu trases nācās veikt pa sasalušu grunti. Tas bija nopietns pārbaudījums radžotajām riepām. Tā ir daļa no ziemas rallija specifikas Latvijā.

Lai kādi arī bija apstākļi trasē, visiem tie tomēr vienādi. Jau no pirmejiem ātrumposmu metriem galvenie pretendenti uzņēma sev cienīgu ātrumu. Mazliet ātrāks par konkurentiem izskatījās Jānis Vorobjovs, taču Mārtiņš Svilis negrasijās padoties, uzstādot labākos laikus trešajā un ceturtajā ātrumposmā. No latviešiem centās neatpalikt Sima Plangi ekipāža, tomēr kādā sarežģītā līkumā igaunis kļūdijās un avarēja, izstājoties no tālākās cīņas. Sacensību gaitā ātrāks bija Jānis Vorobjovs ar Andri Mālnieku, palielinot atrāvienu no Sviļa ekipāžas. Īpaši ātra Jāņa Vorobjova ekipāža bija divos noslēdzošajos ātrumposmos, kas aizritēja tumsā. Rallija finišā Jāņa Vorobjova pārsvarspār M. Sviļa/I.Pūķa ekipāžu sasniedza 58 sekundes. Godam nopelnīta uzvara. Trešo vietu rallija kopvērtējumā izcīnija E.Bergmanis/K.Bergmanis.

Interesanta cīņa tika gaidīta arī 2WD ieskaitē starp Naura Bruņinieka un Emīla Blūma ekipāžam. Tomēr cīņa bija īsa. Tehnisku problēmu dēļ Nauris Bruņinieks rallija vidusdaļā izstājās, tā atvieglojot dzīvi Blūmam, kurš kontrolējot situāciju pārliecinoši finišēja pirmajā vietā, saņemot organizatoru balvu 1000 eiro par uzvaru vientilta piedziņas kategorijā. Otrajā vietā, krietni atpaliekot, palika tālie ciemiņi no Lielbritānijas, piecpadsmitgadīgā Džoga Kornvela ekipāža. Jāatzīmē 2013 gada Okartes autosporta akadēmijas uzvarētājs Jānis Krickis, kurš rallija sākumā transmisijas defekta dēļ izlaida vairākus ātrumposmus. Taču atlikušajos četros ātrumposmos, braucot ar savu Golf II, apsteidza visus 2WD ieskaites braucējus.

Paralēli Alūksnē norisinājās Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmais posms. Atsevišķās ieskaitēs par uzvarētājiem kļuva J.Vorobjovs/A.Mālnieks(4WD Open), E.Blūms/R.Vilsons(2WD Open), J.Cielēns/S.Rambolds(1600) un Rimanta Kalniņa ekipāža 4WD ieskaitē. Nākošais rallijs no 31.janvāra līdz 2.februārim Eiropas čempionāta posms Liepājā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti