LMT Autosporta akadēmija šogad startēs Latvijas rallija čempionātā, mērķis – pasaules čempionāts

 
LMT Autosporta Akadēmija | 22.janvāris 2014 11:37

2014. gada Latvijas autorallija čempionātā startēs divas “LMT Autosporta akadēmijas” rallija komandas ekipāžas – Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs un Kristaps Feldmanis / Andris Velme.

LMT Autosporta Akadēmijas preses konference Foto: Guntars Stupelis

Jaunā sezona sākusies ar zīmola maiņu, un līdzšinējais nosaukums „OKartes Autosporta Akadēmija” pārtop par „LMT Autosporta akadēmiju”. Komandas mērķis ir ambiciozs – trīs līdz četru gadu laikā izcīnīt pasaules čempiona titulu autorallijā Junioru vērtējumā.

Kopš „OKartes Autosporta Akadēmijas” pirmsākumiem 2011. gadā, no vairāk kā 60 jaunajiem autosportistiem savas gaitas „LMT Autosporta akadēmijā” turpinās divi perspektīvākie - Ralfs Sirmacis un Kristaps Feldmanis.

LMT Autosporta Akadēmija Foto: Guntars Stupelis

19 gadus vecais Ralfs Sirmacis jau ir kļuvis par divkārtēju Latvijas Rallija čempionu un ieguvis sporta meistara titulu, savukārt 18 gadus vecais Kristaps Feldmanis ātrumu un potenciālu ir parādījis jau no pašas pirmās „OKartes Autosporta Akadēmijas” pastāvēšanas sezonas, katru gadu progresējot, un 2013. gada beigās izcīnot arī savu pirmo uzvaru Latvijas autorallija čempionāta posmā.

Latvijas Mobilā Telefona prezidents Juris Binde: "Trīs gadu laikā, kopš LMT atbalsta jaunos rallija talantus, sportisti apliecinājuši aizrautību, azartiskumu, mērķtiecību un ir gatavi pierādīt savu talantu ne tikai Latvijā, bet arī konkurēt starptautiskā līmenī. Esam gandarīti par jauno talantu izaugsmi un ambiciozajiem mērķiem. Turpinot LMT zīmola maiņas procesu, jaunajā sezonā komanda startēs ar nosaukumu - LMT Autosporta akadēmija.”

Lai nodrošinātu sportistu izaugsmi un profesionālu treniņprocesu, „LMT Autosporta akadēmija” ir piesaistījusi treneri Pēteri Neikšānu, kurš katru dienu strādā ar jauniešiem, organizējot profesionālus fiziskās sagatavotības un braukšanas treniņus, kā arī stenogrammas sastādīšanas treniņus.

Ar mērķi uzlabot un attīstīt komandas jauniešu braukšanas prasmes un ātrumu, šogad „LMT Autosporta akadēmija” startēs visos Latvijas Rallija čempionāta posmos. Lai sastādītu konkurenci ārzemju braucējiem un krātu sacīkšu pieredzi, komandai plānoti vismaz 3 starti ārvalstīs. Paredzēts, ka jaunieši startēs arī jūlijā notiekošajā Eiropas rallija čempionāta posmā „Rally Estonia”.

Foto: Guntars Stupelis

„LMT Autosporta akadēmijas” vadītājs Dainars Dambergs: ”LMT Autosporta Akadēmija šogad sper pirmo nopietno soli tuvāk savam lielajam mērķim – čempiona titulam Junioru pasaules čempionātā. Lai to sasniegtu, tika piesaistīts profesionāls treneris. Pēteris Neikšāns zina, kā jaunos talantus izaudzināt līdz pasaules čempionāta līmenim. Papildus sacensībām plānoti vismaz astoņi testi ar sporta automašīnām. Tiek ieguldīts patiešām milzīgs darbs! Visu aktivitāšu galvenais mērķis – pienācīgi sagatavot mūsu braucējus starptautiskiem startiem.”

LMT AA pilots Ralfs Sirmacis vēlas sasniegt augstāko pasaules līmeni: ”Ar nepacietību gaidu jauno sezonu! Daudz laika pavadu treniņos, lai jaunajā sezonā spētu parādīt acīmredzamu progresu. Jūtos gatavs startam. Šogad par savu prioritāti izvirzu dalību sacīkstēs ārpus Latvijas robežām, jo ārvalstu sportistiem vēlos sevi parādīt kā spēcīgu braucēju. Ilgtermiņā mērķis ir Junioru pasaules čempiona tituls! Pirmais svarīgais notikums šogad būs „Rally Liepāja”, jo mūsu klasē startēs daudz spēcīgi ārzemju sportisti. Bet es no tā nebaidos, esmu gatavs sevi pieteikt kā vērā ņemamu konkurentu visiem savas klases braucējiem.”

„LMT Autosporta akadēmijas” sportistam Kristapam Feldmanim šī būs pirmā sezona kopā ar jauno stūrmani Andri Velmi: ”Par savu šīs sezonas mērķi esmu izvirzījis Latvijas čempiona titulu R2 klasē. Protams, nākotnē gribu kļūt par pasaules čempionu. Apzinos, lai to sasniegtu, nedrīkstu „palaisties” nevienu dienu. Nopietni trenējas arī mans komandas biedrs Ralfs. Labākos rezultātus sasniegs tas, kurš vairāk trenēsies un spēs ātrāk progresēt. Pirmās šīs sezonas sacīkstes aizvadīsim Lietuvā. Tas man būs pirmais rallijs kopā ar jauno stūrmani, tāpēc mērķis ir saprast, kā veidosies mūsu sadarbība sacīkšu režīmā. Ir jāatklāj nianses, pie kurām jāpiestrādā, un līdz „Rally Liepāja” ekipāžas sadarbībai jābūt gandrīz ideālai.”

2014. gada rallija sezonu „LMT Autosporta akadēmija” atklās ar sacīkstēm „Halls Winter Rally” 24. un 25. janvārī, Utenā, Lietuvā. Komandas mērķis Utenas rallijā ir pienācīgi sagatavoties Eiropas Rallija čempionāta posmam, kas notiks no 31. janvāra līdz 2. februārim, Liepājā. Šeit „LMT Autosporta akadēmijas” sportisti 2WD klasē mērosies spēkiem ar 21 citu konkurentu no 15 dažādām valstīm.

LMT Autosporta Akadēmija Foto: Guntars Stupelis

Māris Kulšs Foto: Guntars Stupelis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti