Svilis “Rally Liepāja” Vecpils ātrumposmā atstāj uzvaru FIA ERČ Ražotāju kausa ieskaitē

 
Dace Janova | 4.februāris 2014 16:41

Pagājušās nedēļas nogalē Liepājas pusē norisinājās Eiropas rallija čempionāta 2014.gada sezonas 2.posms -  jau otro gadu pēc kārtas Latvija uzņēma šīs prestižās sacensības dalībniekus. Vienlaikus ar ERČ sacīksti, „Rally Liepāja” bija arī Latvijas rallija čempionāta pirmais un otrais posms.

2013. gada Latvijas čempioni A+ klasē Mārtiņš Svilis un Ivo Pūķis uz starta „Rally Liepāja”izgāja ar sev neierastu tehniku – N grupas Mitsubishi Evolution IX.

Mārtiņš Svilis / Ivo Pūķis Foto: Dace Janova

Sviļa ekipāža sacentās gan Eiropas, gan arī Latvijas čempionātu vērtējumā, un parasti tikai vasarās brauktie Kuldīgas un Aizputes apkārtnes ātrumposmi sagādāja vienu pārsteigumu pēc otra.

„Braukšu pēc vasaras stenogrammas”, pirms starta bija spiests atzīt Mārtiņš Svilis – iepriekšējā dienā pierakstot trasi, nekas neliecināja par to, ka naktī sasnigs sniegs, kas ceļu pārvērtīs līdz nepazīšanai.

Brīnumi, braucot uz šo sacensību  un apzinoties savu spēku samēru, gaidīti netika. Tāpēc pirmās „Rally Liepāja” dienas rezultāti arī pašiem bija pārsteigums – rallija garākajā ātrumposmā Svilis/Pūķis ierindojās 4.vietā Eiropas čempionāta kopvērtējumā, arī pārējos ātrumposmos sportisti stabili noturēja savu pozīciju Eiropas labāko desmitniekā.

„Mazliet sirreāla, bet nenoliedzami, patīkama sajūta, redzot savus uzvārdus Eurosport rallija apskatos”, neslēpj ekipāžas stūrmanis Ivo Pūķis.

Jauna bija ne tikai mašīnas oranžā krāsa, līdz šim nebija braukts arī ar platajām radžotajām 15”ziemas riepām , arī mašīnas svars bija lielāks, nekā Mārtiņa ierastajai A grupas auto.

Tomēr ekipāžas rezultātus īpaši neietekmēja pat pirmajā rallija ātrumposmā nobrauktie pārsimts metri pa grāvi, kas par laimi, nebija pārāk dziļš.

Kā atzīst paši sportisti, viņiem noteikti nāca par labu pāris nedēļas iepriekš treniņa nolūkā nobrauktais Alūksnes rallijsprints.

„Iespējams, būtu Latvijas ieskaitē finišējuši augstākā pozīcijā, bet...Piemirsām, ka līdz ar pirmo „Rally Liepāja” dienu noslēdzas arī Latvijas rallija čempionāta pirmais posms. Tāpēc, braucot 32 km garo dopu otrreiz tumsā, nolēmām lieki neriskēt,” komentē stūrmanis Ivo Pūķis.

Latvijas čempionāta pirmajā posmā Svilis/Pūķis ieņēma 2.vietu N4 klasē un bija trešie Latvijas rallija čempionāta 1.posma kopvērtējumā otrajā dienā.

Lieliski uzsāktā sacensība ekipāžai turpinājās arī otrajā dienā. Līdz pat 9.ātrumposmam, vienam no skaistākajiem ātrumposmiem Latvijas rallijos – Vecpilij,  Svilis/Pūķis bija sestie Eiropas čempionāta kopvērtējumā, kā arī pretendēja uz uzvaru FIA ERČ Ražotāju kausa ieskaitē.

Diemžēl pāris kilometrus pirms finiša pēc ātras taisnes un tai sekojoša tramplīna (ekipāžas ātrums šajā vietā bija ap 180 km/h), automašīnas ritenis atsitās pret akmeni, un tikai pilota meistarība palīdzēja noturēt tālu pļava aizlidojušo EVO uz riteņiem.

Sviļa ekipāža saka paldies atsaucīgajam Vecpils saimniekam Kārlim, kurš, ilgi nedomājot, bija klāt ar savu traktoru un pēc ātrumposma atvēršanas aizvilka cietušo mašīnu līdz finišam. 

„Pēc šī rallija mums ir ļoti daudz informācijas, ar ko strādāt un pieņemt lēmumu – ko darīt tālāk” – tā, nedaudz domīgi, noslēdz  Mārtiņš Svilis un Ivo Pūķis pēc sava pāragrā Eiropas čempionāta posma finiša.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti