Sarma 2014 tuvojas

 
Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 16.februāris 2014 23:00

Februāris jau pāri pusei, tas liecina, ka drīz Gulbenes pusē jābūt rallijam. Katru gadu kāds tur augšā apzēlojas par rallija organizatoriem un rallijs ir bijis balts un sniegots. Kā būs šogad?

Rallijs Sarma visiem asociejas kā īsts ziemas rallijs. Taču pašreizējie laika apstākļi par to pavisam neliecina. Tālāka laika prognoze gan liecina, ka tieši sacensību dienā gaidāms sniegs un neliels sals. Tomēr prognozes ir prognozes. Lai nu kā, bet fani cer, ka dubļi nebūs jābrien.

Rallija dalībnieku sastāvs pildijās ļoti lēnu. Tomēr uz šo brīdi startēt gatavas 89 ekipāžas. Te gan jāpiebilst, ka gana kupls ir dalībnieku pulks no Igaunijas. Igauņi Gulbenes apkārtnes ceļos krās punktus sava čempionāta ieskaitē. Rallijs Sarma būs gan Latvijas rallija čempionāta, gan rallijsprinta čempionāta posms. Neskaitēt visas minētās ieskaites, braucēji cīnīsies par uzvaru rallija absolūtajā vērtējumā. Kas tad būs galvenie konkurenti par uzvaru rallijā. Pilnpiedziņas klasē galvenie igauņu konkurenti būs Aleksejs Lukjaņuks un ar Latvijas licenzi braucošais Vasilijs Grjazins. Jāpiebilst, ja Vasilijs Grjazins rallijā Liepāja 2014 nodemonstrēja labu sniegumu, tad Lukjaņuks šogad demonstrē super nestabilitāti(Krievijas čempionātā). Divas kļūdas divos rallijos, rezultātā tikai viena trešā vieta. Sarmā Aleksejs Lukjaņuks plāno braukt lietuviešu komandas sastāvā. Ātrie igauņi jau sāk apseglot jaunos Fiesta R5. Ar R5 spēkratiem trasē dosies talantīgais Timu Korge un pieredzējušais Rauls Jēts. Par uzvaru rallija absolūtajā vērtējumā noteikti cīnīsies Rolandas Murakas un Sims Plangi. Timu Korge savu ātrumu apliecināja, izcīnot uzvaru igaunijas čempionāta I posmā.

Mūsu puiši reālu pretestību cer izrādīt R2 klasē. Trasē dosies labākie spēki, Ralfs Sirmacis un Kristaps Feldmanis no LMT Autosporta Akadēmijas, kā arī abu bijušais komandas biedrs Emīls Blūms no Raunas. Ar savu Golfiņu visus gribēs pārsteigt Jānis Krickis. Pretiniekos mūsējiem būs ātrie Sanders Parns un Rasmus Ustulnds. Ar abiem igauņie tikko aizvadītajā rallijā Igaunijā cīnijās Kristaps Feldmanis. Sīvā cīņā Kristaps finišēja otrais klasē, piekāpjoties tikai Ustulndam pusotru sekundi. Toties Parns tika pārspēts pārliecinoši, par 27 sekundēm. 2WD ieskaitē būs redzams vēl viens igauņu veterāns Ago Ahu ar savu BMW. Ahu 'vienmēr cīnās par augstu vietu  kopvērtējumā un bieži rezultātu tabulā ir starp desmit ātrākajiem. Cerēsim uz ziemu Gulbenē pēc piecām dienām.   

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 9

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti