Minirallija “Madona” ātrākā ekipāža - debitanti Ronalds Baldiņš/Vilnis Stafeckis (+ foto)

 
LAF | 17.februāris 2014 9:30

Minirallijā “Madona”, 2014.gada minirallija kausa izcīņas pirmajā posmā 15.februārī Madonas Saieta laukumā uz starta stājās vairāk nekā 70 ekipāžas.

“Madonai” izvēlēto ātrumposmu ceļi savulaik, pat vasarā braucot, nav bijuši pa spēkam arī dažam labam “lielā” rallija braucējam un arī minirallija ekipāžām nebija no šī vienkāršākajām sacensībām – sarežģītā, ātrā, vietām apledojusī trase prasīja no braucējiem nopietnu koncentrēšanos un spēju izvēlēties savām prasmēm atbilstošu pareizo ātrumu.

Foto: Dace Janova

Dalībnieki, kas, atbilstoši minirallija noteikumiem, sacensībās piedalās ar standarta (ielas) automašīnām, sacentās vairākās ieskaites klasēs un komandu vērtējumā.

Miniralija „Madona”1600 klasē pirmie Māris Druva/Viktors Ellers, otrā – Kristers Cimdiņš/Gatis Cimdiņš, trešie Armands Cīrulnieks ar Andri Šņukutu. Šajā ieskaites klasē cīņā par pjedestālu pārliecinoši bija iesaistījusies arī Māra Radomišķa ekipāža, tomēr 6.ātrumposmā viņi no sacensības izstājās.

Foto: Dace Janova

6.ātrumposms bija liktenīgs arī vienai no ātrākajām 4wd + klases ekipāžām Jānim Borševskim ar Ali Jansonu, kuri avarēja netālu pirms ātrumposma finiša. Diemžēl jau pirmajā ātrumposmā no sacīkstes avārijas dēļ izistājās Vigo Rubenis/Kristaps Eglīte, tāpat šajā dopā pāragru finišu piedzīvoja Gundara Tīdmaņa, kurš šoreiz debitēja pilota lomā, ekipāža.

2WD klasē uzvarētāju kauss aizceļoja uz Igauniju – te uzvara kaimiņvalsts pārstāvjiem Karel Tolp un Priit Gulajev. Otrā vietā Andrim Voveram/ Uldim Augulim, trešie Raivo Ozoliņš ar stūrmani Ģirtu Ozoliņu.

Foto: Dace Janova

4 WD klasē uzvaru svinēja Artis Upītis/Gints Dzenis, otrā vieta Edgaram Bajāram ar stūrmani Aigaru Bajāru, savukārt trešie šajā ieskaitē pagājušās minirallija sezonas pilnpiedziņas klases laureāti Valts Zvaigzne ar Arti Baumani.

Minirallija „Madona” ātrākā ekipāža un uzvarētāji 4 WD+ klasē - minirallija debitanti Ronalds Baldiņš ar stūrmani Vilni Stafecki. Motokrosists Ronalds Baldiņš ar Mitsubishi EVO savās pirmajās minirallija sacensībās noslēdzošajos divos apļos spēja būt ātrāks par skatītāju favorītiem Ivaru Velmi/Māri Dundu (Audi Coupe). Trešie 4WD + klasē Mārcis Aizkalns/ Edgars Būčiņš (Mitsubishi Evo).

Foto: Dace Janova

Junioru kausa izcīņā tika apbalvoti Mārtiņš Sesks ar pieredzējušo stūrmani Andri Kārkliņu, aiz viņiem Kristaps Skrodis/Mārtiņš Meldrājs un Zigmārs Lapa ar Jāni Teteri.

Open klasē pirmie Andris Brohauzs/Dzintars Šmins, otrie Ēriks un Edgars Pacuļi ar VAZ Ņiva.

Foto: Dace Janova

Komandu vērtējumā minirallijā „Madona” uzvaru izcīnīja Mārupe Rally Team komanda.

Minirallija „Madona 2014” organizatori, biedrība „Latvian Baja”, saka paldies par izdevušos sacensību gan kuplajā skaitā atbraukušajiem dalībniekiem, gan skatītājiem.

Foto: Dace Janova

Īpašs paldies par sapratni un pretimnākšanu Madonas novada pašvaldībai, atbalstītājiem Marathon, kā arī LAF Standarta automobiļu komisijai.

Madona uzņems arī minirallija kausa izcīņas seriāla nākamo posmu, kas notiks Madonas novada svētku ietvaros 7.jūnijā.

Foto: Dace Janova

Informatīvie minirallija „Madona 2014” atbalstītāji – iAuto.lv, 4rati.lv, AutoEuro.

Foto: Dace Janova

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 26

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti