Supersprinta braucēju cīņas Biķernieku pavasara lietū (+ foto)

 
LAF | 15.aprīlis 2014 10:00

Svētdien, 13.aprīlī, Biķernieku trasē notikušā rallija supersprinta dalībniekus laika apstākļi nelutināja – no rīta cerīgi uzspīdējušo pavasara sauli jau pirmā brauciena (dalībniekiem bija jāveic kopā trīs braucieni) beigās nomainīja draudīgi lietus mākoņi. Un tālāk jau rezultātus ietekmēja ne tikvien kā katra braucēja meistarība, bet arī veiksme un pareiza riepu izvēle.

Foto: Dace Janova

Latvijas čempionāta un Freko kausa izcīņas standarta un sporta automašīnām 2.posmā „Pavasaris Biķerniekos” startēja vairāk nekā 100 dalībnieki. Tiesa, dažas automašīnas trasē tika redzētas vairākkārt, jo supersprinta noteikumi paredz, ka ar vienu un to pašu mašīnu sacensībās var piedalīties vairāki piloti.

No pašiem jaunākajiem rallija supersprinta dalībniekiem (jaunieši, kas dzimuši 1996.gadā un vēlāk), kas tika vērtēti atsevišķā ieskaitē, pirmajā vietā Ģirts Ozoliņš, otrajā Ralfs Jānis Grīnfelds, trešais – Mārtiņš Sesks.

Foto: Dace Janova

Starp „žiguļu” pilotiem jeb VAZ Historic Open klasē uzvaru izcīnīja Raivis Grīnfelds, otrais – Kalvis Tēts, trešajā vietā – Kristaps Martinovs.

FWD 1600 klasē pārliecinošs līderis bija Modris Žentiņš, kurš otrajā braucienā ar Honda Civic uzrādīja absolūti ātrāko laiku, apsteidzot ne tikai savus konkurentus klases ietvaros, bet arī daudz jaudīgākas pilnpiedziņas automašīnas. Aiz Modra Žentiņa finišēja Vairis Žentiņš un Andris Aleksejevs.

Foto: Dace Janova

Arī 2WD ieskaitē Modris Žentiņš palika nepārspēts, otrajā vietā te Vairis Žentiņš un trešais Dairis Ozoliņš.

Valts Zvaigzne izcīnīja pirmo vietu 4WD ieskaitē, otrais Artis Upītis un trešais Gints Bērze (visi šie braucēji startēja ar Subaru automašīnām).

Foto: Dace Janova

4WD plus klasē uzvara Tomam Lielkājim, otrā vieta – Kalvim Blūmam un trešā Marekam Žukuram.

RWD klases uzvarētājs Biķerniekos, esot ātrākais visos trīs braucienos, Aigars Tīdmanis, otrais Andris Vovers, savukārt trešais šajā ieskaitē – Kirils Ksenofontovs, kurš uz supersprinta sacensībām bija devies no Pleskavas (Krievija).

Foto: Dace Janova

Jāpiebilst, ka sacensībās piedalījās četri sportisti no Krievijas, visi ar BMW automašīnām braucot RDW ieskaitē.

Rallija supersprintā Open klasēs dalībnieki startēja ar speciāli autosportam sagatavotām automašīnām.

2WD open klasē pirmajā vietā Ēriks Ozoliņš, otrais Edgars Kaulakāns un trešais Reinis Lazdiņš.

 

Pilnpiedziņas sporta automašīnu klasē 4WD open ātrākais Andris Puriņš, aiz viņa Gints Bērze (abi ar vienu un to pašu Audi Quattro), bet trešais šajā ieskaitē Artis Voicišs.

Nākamais Latvijas čempionāta un Freko rallija supersprinta kausa izcīņas posms norisināsies Smiltenē, Tepera trasē 22.jūnijā.

Sacensības „Pavasaris Biķerniekos” atbalstīja Biķernieku kompleksā sporta bāze.

Foto: Dace Janova

Foto: Dace Janova

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 

Par smagas avārijas izraisīšanu dzērumā piespriež četrus gadus cietumā 2

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti