Klāt rallijs Talsi 2014 1

 
Jānis Grīnhofs | 15.maijs 2014 1:00

Jau šajā nedēļas nogalē Talsu apkārtnē atkal rūks motori, atklājot Latvijas rallija čempionāta vasaras sezonu.

Aivis Egle rallija Talsi trasē Foto: Jānis Grīnhofs

Talsu rallijā jau sesto reizi tiks izcīnīts populārais čempionu kauss, kā arī braucēji cīnīsies par Latvijas un Lietuvas čempionātu ieskaites punktiem. Rallijam pieteikušies 77 dalībnieki no 10 valstīm. Visvairāk dalībnieku ir no Lietuvas. Visās ieskaišu klasēs gaidāma sīva cīņa par uzvarām. Rallija Talsi 2014 galvenā intriga būs uzvarētāja noskaidrošana absolūtajā vērtējumā, vai igaunis Rauls Jēts ar savu Ford Fiesta R5 apsteigs senos sāncenšus Simu Plangi un Jāni Vorobjovu. Šajā cīņā noteikti iesaistīsies Lietuvas čempions Ramūnas Čapkauskas un Baltkrievijas čempiopns Vitautas Švedas u.c.

Jānim Vorobjovam ši būs lieliska iespēja izcīnīt vērtīgus punktus un nostiprināties Latvijas čempionāta vadībā. Sīvākais konkurents Talsos Sims Plangi čempionāta kopvērtējumā atrodas tikai 4.vietā. Tabulā Jānim seko Aleksejs Mersijanovs, atpaliekot par 10 punktiem, taču krievu braucējs noteikti nebūs galveno pretendetu skaitā Talsos.

Interesanta cīņa gaidāma arī R2 klasē, kur tiksies bijušie O kartes akadēmijas komandas biedri Ralfs Sirmacis, Kristaps Feldmanis un Emīls Blūms. Ralfs ar Kristapu arī tagad brauc vienā komandā ar Ford Fiesta, bet Emīls Blūms uzsācis patstāvīgu rallista karjeru pie Honda Civic stūres. Kurš auto būs piemērotāks Talsu apkārtnes ceļiem rādīs rallijs. Pēc diviem čempionāta posmiem līderis ir Ralfs Sirmacis. 13 punktus Ralfam zaudē Nauris Bruņinieks, taču viņš šoreiz nebūs rallija dalībnieku vidū. 14 punktu līderim zaudē Feldmanis.

Par čempionu kausu šogad sacentīsies jau minētie Ramūnas Čapkauskas, Vitautas Švedas, Latvijas čempions Aivis Egle, kā arī Kuveitas čempions Salahs Bin Eidans ar Ford Fiesta R5. Aivim Eglem viegli nebūs, jo tukumnieks jau beidzis aktīvā braucēja gaitas. Taču lielā pieredze un izcīnītie čempiona tituli ir spēcīgs arguments.

Rallija Talsi trasē skatītāji varēs vērot arī Youngtimer auto cīņas. Uz starta izies 18 spēkrati, ražoti 60.- 80tajos gados. Volgas, Žiguļi, Saab, Porshe u.c.Youngtimer braucēji startēs gandrīz divas stundas pirms sporta auto starta.

Divu sacensību dienu laikā rallija dalībniekiem būs jāveic 11 ātrumposmi, 107,22 km kopgarumā.

 

 
Visi komentāri
 
LMT 15.maijs 2014 9:56
0 0 Atbildēt

Varēja arī nemaz nesākties....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 1

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti