Sirmacis startēs pasaules rallija čempionātā Polijā

 

Foto: Publicitātes foto

Diāna Nagle | 30.maijs 2014 11:00

Pēc divu gadu pārtraukuma pasaules rallija čempionāta posmā startēs sportists no Latvijas – savu dalību Polijas WRC rallijam pieteikusi „LMT Autosporta Akadēmijas” ekipāža Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs. 

Polijas WRC posms „LOTOS 71st Rally Poland” risināsies no 26. līdz 29. jūnijam, Mikolajki pilsētas apkārtnē. Šis būs septītais pasaules rallija čempionāta posms, un notiks divās valstīs – Polijā un Lietuvā. Pateicoties „LMT Autosporta Akadēmijas” atbalstītājiem - uzņēmumiem „Latvijas Mobilais Telefons” (LMT), „Samsung” un „If Apdrošināšana” - ir nodrošināts pietiekošs finansējums, lai „LMT Autosporta Akadēmijas” sportists R. Sirmacis debitētu autorallija augstākajā sabiedrībā - pasaules rallija čempionātā (WRC). Piedaloties šajās sacīkstēs, 20 gadu vecumā R. Sirmacis kļūs par visu laiku jaunāko Latvijas autosportistu, kurš braucis pasaules rallija čempionātā.

„Lai gūtu panākumus, profesionālu piepildījumu un izcilus rezultātus, ir nepieciešamas trīs lietas - mērķtiecība, ticība sev un vēlme strādāt. Latvijas attīstības pamats ir talantīgi, azartiski un mērķtiecīgi cilvēki, tāpēc lepojamies, ka LMT jau vairākus gadus sadarbojas ar labākajiem jaunās paaudzes autosportistiem - apņēmīgiem, azartiskiem un ar stingru gribu apveltītiem jauniešiem.  Ar LMT atbalstu, pasaules līmenī jau startējuši gan brāļi Traubergi, gan brāļi Neikšāni, tāpēc priecājamies, ka ir izaudzināts jau nākamais sportists, kurš gatavs spert tik nopietnu soli savā attīstībā. Novēlam „LMT Autosporta Akadēmijas” sportistiem izcilus sasniegumus, līdzjutēju atbalstu un starptautiskus panākumus,” atzīst „Latvijas Mobilā Telefona” prezidents Juris Binde.

 „LMT Autosporta Akadēmijas” mērķis vienmēr ir bijis nemainīgs – izaudzināt jaunieti līdz pasaules rallija čempionātam. Komanda uzskata, ka R.Sirmacim, pēc divkārtēja Latvijas rallija čempiona titula izcīnīšanas, ir īstais brīdis spert soli visaugstākajā līmenī, un starts Polijas WRC ir tieši tas, kas „LMT Autosporta Akadēmijas” braucēja attīstībai nepieciešams.

 „Jau pirms trīs gadiem, kad „LMT Autosporta Akadēmija” sāka darbu ar jauniešiem, bija mērķis atrast perspektīvākos un ātrākos latviešu braucējus, kurus virzīt pasaules līmenī. R.Sirmacis ir parādījis, ka ir ātrākais R2 klases braucējs Latvijā, taču mums ir jāsaprot, vai sportists ir progresējis savā sniegumā, un vai mūsu valsts labākais jaunais rallists ir konkurētspējīgs arī pasaulē. Startējot tikai šāda līmeņa sacīkstēs, mēs varam saprast to latiņu, kur esam šobrīd. Kopumā uzskatu, ka mēs esam gatavi sevi parādīt pasaules apritē,” norāda „LMT Autosporta Akadēmijas” vadītājs Dainars Dambergs.

Foto: Publicitātes foto

Kopumā „LOTOS 71st Rally Poland” dalībniekiem gan Polijas, gan arī Lietuvas ceļos būs jāaizvada 24 ātrumposmi ar kopējo trases garumu 362,48 km, kas no sportistiem prasa nopietnu fizisko sagatavotību. Šajā rallijā R2 klasē startēs vairāk nekā divdesmit braucēji no visas pasaules, tajā skaitā divpadsmit Drive DMACK Fiesta Trophy dalībnieki -  tas nozīmē, ka R. Sirmača debija WRC būs visnopietnākajā līmenī. Komandas mērķis šoreiz nav uzvarēt, bet gan saprast kādā līmenī sportists ir starp pasaules labākajiem R2 klases braucējiem.

Šoreiz galvenais komandas izvirzītais mērķis ir iegūt vietu Drive DMACK Shootout pasākumā. Drive DMACK Shootout ir izveidots seriāls, kas notiek piecos pasaules čempionāta posmos, paralēli Drive DMACK Fiesta Trophy. Katrā posmā no visām ekipāžām, kas startē ar Ford Fiesta R2 automašīnām un DMACK riepām, ātrākā saņem iespēju gada beigās Anglijā piedalīties Shootout sacensībās – to uzvarētājs saņem iespēju 2015.gadā startēt vienā pasaules rallija čempionāta posmā ar Ford Fiesta R5 automašīnu. R. Sirmača uzdevums ir nopelnīt vietu šajā Shootout, tieši tāpēc ekipāža Polijas rallijā startēs ar DMACK ražotāja riepām. Nav izslēgts, ka šīs riepas „LMT Autosporta Akadēmijas” braucēji izmēģinās arī kādā Latvijas Rallija čempionāta posmā.

Ar nepacietību savu debiju WRC gaida „LMT Autosporta Akadēmijas” pilots R. Sirmacis: „Nenoliegšu, ka esmu satraukts par gaidāmo startu pasaules līmenī. Esmu priecīgs, ka šajās sacīkstēs objektīvi varēšu novērtēt un salīdzināt savus spēkus ar šī brīža vadošajiem WRC R2 klases braucējiem. Lielu pateicību par šo iespēju vēlos izteikt visai „LMT Autosporta Akadēmijas” komandai un projekta atbalstītājiem. Tāpat vēlos teikt paldies Fiesta R2 dīleriem „Baltic Motorsport Promotion” un saviem sponsoriem – uzņēmumiem „Peat Export”, „Ajags Latvija” „Fligelis Latvija” un „Josa”. Protams, paldies arī manai ģimenei! Centīšos cik spēka, lai nevienam neliktu sevī vilties!”

Uz pasaules čempionāta posmu Polijā līdzi dosies arī R. Sirmača komandas biedrs Kristaps Feldmanis.  18 gadus vecā sportista uzdevums šajās sacīkstēs būs iepazīties ar ceļu specifiku, apgūt dažādas nianses, saprast, ko nozīmē dalība WRC, kā arī izjust pasaules līmeņa sacensību garu un būt kopā ar komandu.

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti