Reinis Nitišs izmēģinās spēkus startējot Viduslatvija 2014 pilsētas ātrumposmā

 

Rallijsprints Viduslatvija 2014 Foto: Publicitātes attēls

RA Events | 19.jūnijs 2014 14:08

Reinis Nitišs īpašā viesa statusā piedalīsies Motoru Svētkos, kas sestdien, 21. jūnijā, norisināsies Jēkabpilī. Biedrības SKN Sports un Jēkabpils pilsētas pašvaldības rīkoto Motoru Svētku laikā, Reinis Nitišs piedalīsies vairākās aktivitātēs, tajā skaitā arī atklās rallijsprintu Viduslatvija 2014, lai vēlāk pats sēstos pie auto stūres un plkst. 19:03 startētu pilsētas ātrumposmos PS 7/8 Jēkabpils.

Reinis Nitišs Foto: reinisnitiss.com

Reinim Nitišam šīs būs pirmās sacensības, kurās viņš automašīnā neatradīsies viens, bet gan kopā ar stūrmani. Kā atzīst autosportists, tad viņš ar nepacietību gaida sestdienas vakaru, jo tas dos iespēju pārbīdīt savu iespēju robežas nedaudz tālāk uz priekšu: “Iepriekš vēl ne reizi neesmu startējis rallija sacensībās, un šī man būs pilnīgi jauna pieredze. Nevaru sagaidīt, kad varēšu sēsties pie auto stūres,” iesāk Reinis. “Tā kā šajā nedēļas nogalē nenotiek pasaules rallijkrosa čempionāta posms, tad ar lielāko prieku piekritu piedalīties savas dzimtās pilsētas rīkotajos Motoru Svētkos. Startēt Latvijā, turklāt, Jēkabpilī – tā ir iespēja, kuru nevarēju laist garām,” pacilātā noskaņojumā pirms plānotā starta ir Reinis.

Nitišs pilsētas ātrumposmā startēs ar priekšpiedziņas Renault Clio automašīnu, ar kuru 2013. gadā izcīnīja FIA Eiropas rallijkrosa čempiona titulu Super1600 klasē. “Noteikti būs nepierasti pēc kāda laika atkal startēt ar priekšpiedziņas automašīnu, tomēr domāju, ka spēšu ātri pielāgoties un atcerēties vēl pirms dažiem mēnešiem tik ierastās darbības,” iesāk Reinis. “Liels prieks, ka pilsētas ātrumposmā varēšu startēt kopā ar savu ilggadējo mehāniķi Aigaru Ūbeli, ar kuru man ir izveidojusies lieliska sadarbība. Nezinu, kā man izdosies sagatavot stenogrammu, bet vismaz ar uzticēšanos stūrmaņa teiktajam sarežģījumi nebūs – ja teiks, ka jāgriež pa labi, tad tā arī darīšu,” tā par gaidāmo startu izsakās Reinis Nitišs.

Reinis Nitišs Foto: reinisnitiss.com

Atgādināsim, ka Nitišs šogad startē FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) prestižākajā pilnpiedziņas Supercar klasē un pēc veiktajiem trim posmiem iekrājis 72 punktus, ierindojoties Pasaules RX kopvērtējuma līderpozīcijā. Par trim punktiem mazāk ir 2003. gada pasaules rallija čempionam Peteram Solbergam (Petter Solberg). Vēl par deviņiem punktiem mazāk kā Solbergam, ir 2013. gada Global Rallycross Championship uzvarētājam Tomasam Heikinenam (Toomas Heikkinen).

Pasaules RX nākamais posms jau pēc desmit dienām, 28. un 29. jūnijā, norisināsies Somijas pilsētā Kouvolā (Kouvola), kas atrodas 135 km attālumā no valsts galvaspilsētas Helsinkiem. Atgādināsim, ka visus jaunumus par Reiņa Nitiša startiem varat uzzināt arī sociālajos tīklos Twitter @ReinisNitissRX un Facebook /ReinisNitissOfficial.

Reiņa Nitiša starts Pasaules RX iespējams pateicoties atbalstam, ko sniedz LDz Infrastruktūra, Ošukalns, Stokker, kā arī Adugs, Brēķu Studenti, DLLA, Inos, XL Transports.

Rallijsprints Viduslatvija 2014 Foto: Publicitātes attēls

Reinis Nitišs Foto: reinisnitiss.com

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti