Nitišs FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Somijā izcīna trešo vietu 2

 

Foto: REINISNITISS.COM

RA Events | 29.jūnijs 2014 22:00

Šodien noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) ceturtais posms Kouvolā (Kouvola), kurā 24 dalībnieku konkurencē, braukšanai sarežģītos apstākļos, jēkabpilietis Reinis Nitišs spēcīgākajā Supercar klasē izcīnīja augsto trešo vietu un palielināja savu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem Pasaules RX kopvērtējumā.

Laika apstākļi un lietus Somijā nesaudzēja nedz skatītājus, nedz dalībniekus. Dienas laikā lietus turpināja līt arvien spēcīgāk, pamatīgi sarežģot braukšanas apstākļus braucējiem un sagādājot negaidītus pavērsienus trasē, kas skatītājiem ļāva vērot vairākus negadījumus un atkārtotus braucienu startus.

Nitišs trešajā kvalifikācijas sērijā uzrādīja trešo ātrāko laiku, savukārt sacensību noslēdzošajā (ceturtajā) kvalifikācijas sērijā, Reinis finišēja piektais. Kopvērtējumā pēc četru kvalifikācijas braucienu veikšanas, Nitišs iekrāja 171 punktu, ierindojoties trešajā vietā un kvalificējoties sacensību finālbraucieniem.

Foto: REINISNITISS.COM

Sacensību turpinājumā Reinis Nitišs piedalījās pusfinālā, kurā startēja no pirmās starta rindas un jau no pirmajiem sacensību metriem izvirzījās līderpozīcijā. Lietus un dubļu piesātinātajā trasē, Nitišs nosargāja savu pozīciju, finišējot pirmais, par 1,931 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Andreasu Bakerudu (Andreas Bakkerud) un nodrošinot vietu finālā.

Arī finālbraucienā Nitišs startēja no pirmās starta rindas un Joker aplī izvēlējās doties jau brauciena sākumā. Turpmāko brauciena daļu Reinis nolēma veikt bez lieka riska un finiša līniju sasniedza trešajā vietā.

Pasaules RX posmā Somijā Nitišs kopumā ieguva 24 punktus un ar kopvērtējumā iekrātiem 96 punktiem nostiprinājās Pasaules RX līderpozīcijā. Par 14 punktiem atpaliek Bakeruds, vēl par diviem mazāk ir Peteram Solbergam (Petter Solberg)

Foto: REINISNITISS.COM

“Lietus šo nedēļas nogali padarīja ļoti sarežģītu. Pats pieļāvu dažas kļūdas, tāpēc esmu īpaši gandarīts par sasniegto rezultātu un iegūtajiem čempionāta punktiem. Liels paldies visiem faniem, kas bija atbraukuši uz Somiju un ar Latvijas karogiem rokās bija ieradušies uz apbalvošanas ceremoniju. Jutos tā, kā startētu Jēkabpilī, nevis Kouvolā,” pacilātā noskaņojumā pēc sacensībām bija Reinis Nitišs.

Informējam, ka Norvēģijā vienlaicīgi notiekošajā FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Super1600 klasē startēja arī latvietis Jānis Baumanis. Baumanis pēc kvalifikācijas braucieniem ierindojās ceturtajā vietā, kas ļāva kvalificēties finālbraucieniem. Savā pusfinālā Baumanis finišēja otrais un sacensības turpināja finālā, kurā atkārtoja pusfināla rezultātu, kāpjot uz goda pjedestāla otrā pakāpiena.

Pasaules RX piektais posms jau nākamnedēļ, 5. un 6. jūlijā, norisināsies Zviedrijas pilsētā Holjē (Höljes).

Foto: REINISNITISS.COM

 
Visi komentāri
 
Crankshaft 30.jūnijs 2014 7:35
0 1 Atbildēt

Nja, spriežot pēc bildēm un TV redzētā, laika apstākļi un trases stāvoklis bija tā maigi izsakoties sūnaini :-( Malači

abi puikas, ka tikāt godam galā ar šito pārbaudījumu! Tā

turpināt Zviedrijā! Reinim tur vispār būs kašmars - SuperCars

klasē uz Zviedriju pieteikti 40 braucēji!

Un Tanners Fosts re ka māk gan braukt :-))))) Tak jau

motokrosists :-)))))))

x_rays 30.jūnijs 2014 13:07
0 0 Atbildēt

Taneram jau nebija variantu, viņam logu tīrītāji finālā izbeidzās, tad nu tikai vai nu pirmais, vai stāties malā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti