Vorobjova ekipāža ieņem 11.vietu pēc ERČ Igaunijas posma pirmās dienas

 

Foto: Ferat-Motosport

Nozare.lv | 19.jūlijs 2014 10:00

Latvijas autorallija ekipāža ar pilotu Jāni Vorobjovu un stūrmani Andri Mālnieku ieņem 11.vietu pēc Igaunijā notiekošā Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) septītā posma pirmās dienas.

Absolūtajā vērtējumā līderis pēc piektdien veiktajiem deviņiem ātrumposmiem ir spēcīgais igaunis Ots Tanāks ("Ford Fiesta R5"), kurš par 44,2 sekundēm apsteidz citu igauni Timmu Kergi ("Ford Fiesta R5").

Savukārt ar "Mitsubishi Lancer Evo X" braucošais Vorobjovs pašlaik atrodas 11.pozīcijā divas minūtes un 36,9 sekundes aiz Tanāka.

Kamēr Tanāks uzvarēja astoņos no deviņiem piektdienas "dopiem", Vorobjovs labāko desmitniekā iebrauca divos no tiem.

"Production" kausa ieskaitē tikmēr Vorobjovs atrodas ceturtajā pozīcijā, līderim Aleksejam Lukjaņukam no Krievijas zaudējot minūti un 49,5 sekundes.

Citviet absolūtajā vērtējumā krievs Aleksandrs Mihailovs ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kura stūrmanis ir latvietis Normunds Kokins, atrodas 19.vietā, Kristaps Feldmanis ar Andri Velmi ("Ford Fiesta R2") meklējami dalītā 30.pozīcijā, bet Ainārs Šusts ar Ali Jansonu ("Mitsubishi Lancer Evo IX") ieņem 42.vietu 45 ekipāžu konkurencē.

Sacensības noslēgsies sestdien ar vēl sešiem ātrumposmiem.

ERČ kopvērtējumā pašlaik līderis ir somu braucējs Esapeka Lapi, kurš februārī uzvarēja Latvijas posmā, rallijā "Liepāja".

ERČ šīgada sezonā ir 11 posmi - trīs sniega un ledus ralliji, kas veido jauno ERČ Ziemas kausa izcīņu, divi grunts posmi, četri asfalta seguma posmi un trīs jauktā asfalta un grants seguma ralliji. Sezona tiek dalīta divās daļās, čempionāta kopvērtējumā skaitot četrus labākos rezultātus no katras daļas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti