Rallija braucēji Lietuvā sāk cīņu par Latvijas čempionāta punktiem

 

Ralfa Sirmača/Māra Kulša vienība Foto: Publicitātes foto

LAF | 8.augusts 2014 10:00

Piektdien un sestdien Lietuvā, rallija „300 Lakes Rally 2014” ietvaros startē Latvijas rallija čempionāta sestais posms. Sacīkste ievedīs čempionātu izšķirošajā fāzē, jo pēc šī posma atliks vairs tikai divi LRČ posmi – rallijs „Kurzeme 2014” un „Latvija 2014”. Teorētiski iespējams, ka jau Lietuvā tiek noskaidroti pirmie šā gada Latvijas čempioni.

Rallijs, kas startēs piektdienas vakarā, bet noslēgsies pēc garām cīņām sestdien, var sarūpēt pirmos šā gada Latvijas čempionus. Vistuvāk kārtējam titulam ir Ralfa Sirmača/Māra Kulša vienība. Ja ekipāža R2 grupas ietvaros izcīna uzvaru, kā arī gūst papildpunktus par uzvaru pēdējā ātrumposmā (šādu komplektu vienība ir sasniegusi visos iepriekšējos četros posmos), vienībai kļūst mazsvarīgi, kā tuvākie sekotāji Kristaps Feldmanis/Andris Velme noslēdz gan Lietuvas ralliju, gan abus atlikušos Latvijas čempionāta posmus. Arī abu ekipāžu pārstāvētā LMT Autosporta Akadēmija ar šādu rezultātu, šķiet, kļūs par šā gada komandu kausa ieguvēju. Sirmača uzvara nodrošinātu Ralfam arī labākā juniora titulu.

Latvijas čempionāta N4 klase gadiem ilgi pratusi sagādāt aizraujošas cīņas par čempiontituliem, tāpēc īpatnēji, ka jau trīs posmus pirms sezonas beigām var izskatīt tēmu par priekšlaicīgu titula īpašnieka noskaidrošanu.

Jāņa Vorobjova/Andra Mālnieka ekipāža iekrājusi stabilu pārsvaru. Ja Latvijas čempionāta iekšējās cīņās vienība sasniedz vēl vienu uzvaru, savukārt ne pārāk veiksmīgu cīņu aizvada tuvākie sekotāji kopvērtējumā – Igora Bulanceva un Marinas Daņilovas ekipāža, Vorobjovs/Mālnieks no Lietuvas var pārbraukt jau čempionu godā. Spēku samēri gan liecina, ka, ja ne Lietuvā, tad Kurzemes rallijā leģendārajam pilotam saviem panākumiem izdosies pievienot vēl vienu svarīgu trofeju.

Savās mājās lietuvietis Vitauts Šveds var paveikt daudz, lai atlikušajos posmos Latvijā cīnītos par Latvijas čempiona titulu R5 grupā. Pašlaik kopvērtējumā viņš ir trešais, taču līderi – igaunis Rauls Jētss un krievu sportists ar LAF licenci Vasīlijs Grjazins – šosezon mainījuši stratēģiju, izlaižot Latvijas čempionāta cīņas. Līdz ar to, ja Šveds nedēļas nogalē nekļūdās, viņš var izvirzīties titula dalīšanas cīņas priekšgalā.

Latvijas rallija kausa izcīņas 2WD grupā sezona sākās bez dalībniekiem, taču čempionāta vidū ieguvusi gan spēcīgas ekipāžas, gan lielisku cīņu par kopvērtējuma pirmo vietu. Uz uzvaru sezonā teorētiski pretendē jebkura no startējošajām ekipāžām, tajā skaitā spēcīgās latviešu vienības – Zigurds Kalniņš/Renārs Salaks, Kaspars Kaņeps-Kalniņš/Artūrs Šimins un Edgars Balodis/Inese Akmentiņa. Var izrādīties, ka sezonas nogalē tieši šī kļūst par aizraujošāko ieskaiti!

Rallijs „300 Lakes” startē Zarasai pilsētā piektdienas novakarē ap pl.16:00. Finišs sestdien vakarā, kad sportisti būs veikuši 12 ātrumposmus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti