Aizvadot spraigu cīņu, R.Sirmacis tomēr piekāpjas E.Blūmam un Lietuvā finišē kā otrais (+ foto) 2

 
LMT Autosporta Akadēmija | 10.augusts 2014 9:38

Sestdien, 9.augustā, Zarasai pilsētā, Lietuvā noslēdzās Latvijas rallija čempionāta 6.posms - "300 Lakes Rally". Aizvadot spraigu cīņu ar pašmāju braucēju Emīlu Blūmu, "LMT Autosporta Akadēmijas" rallija komandas ekipāža Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs izcīnīja 2.vietu R2 klasē.

Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs Foto: Publicitātes attēls

Pēc veiksmīgi noslēgtas pirmās sacīkšu dienas, kuru R.Sirmacis finišēja kā otrais, bet K.Feldmanis kā trešais R2 klasē, otro "300 Lakes Rally" dienu "LMT Autosporta Akadēmijas" sportisti iesāka ar jaunu cīņas sparu - jau pirmajā otrās dienas ātrumposmā visātrāko laiku izdevās uzrādīt R.Sirmacim, apsteidzot E.Blūmu par 13,47 sek. Sestajā un septītajā ātrumposmā pārāks bija E.Blūms. Tomēr R.Sirmacis nebija gatavs uzreiz padoties un astotajā ātrumposmā atkal finišēja kā līderis R2 klasē. Diemžēl R.Sirmača liktenis tika izšķirts "300 Lakes Rally" garākajā ātrumposmā, kuru "LMT Autosporta Akadēmijas" sportistam nācās aizvadīt priekšā braucošā sportista putekļos - rezultātā tika zaudēts daudz laika, un R.Sirmača cīņa par uzvaru bija beigusies.

Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs Foto: Publicitātes attēls

"Dienu iesākām labi - ar tehniku viss bija kārtībā, arī paši jutāmies pārliecināti par to, ko darām. Bija laba cīņa ar E.Blūmu - jāatzīst, ka viņš šajā rallijā demonstrēja tiešām fantastisku ātrumu! Neskatoties uz to, ka visas dienas garumā E.Blūms bija R2 klases kopvērtējuma līderis, dažos ātrumposmos labākos laikus klasē izdevās uzrādīt man, tāpēc biju nolēmis "nemest plinti krūmos" un cīnīties līdz galam. Lielākās cerības liku uz rallija garāko ātrumposmu, kurā bija jāaizvada 39,62 km. Diemžēl priekšā braucošajai ekipāžai bija tehniskas problēmas un es viņus panācu, bet apdzīt šie sportisti sevi neļāva - man nācās pazaudēt ļoti daudz laika. Neko darīt, tāds ir šis sports! Neskatoties uz to, ka savu mērķi sasniegt neizdevās, ir milzīgs prieks atkal sajust rallija adrenalīnu. Ceru, ka Kurzemes rallijā man vēl izdosies pamēroties spēkiem ar E.Blūmu," ar smaidu sejā pabeidz R.Sirmacis.

Ne tik veiksmīga otrā "300 Lakes Rally" diena izvērtās "LMT Autosporta Akadēmijas" pilotam K.Feldmanim, kuru sestajā ātrumposmā pievīla tehnika.

Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs Foto: Publicitātes attēls

"Uz otrās sacīkšu dienas startu devos apņēmības pilns finišēt šo ralliju ar vērā ņemamu rezultātu, bet sestajā ātrumposmā mašīna vienkārši noslāpa, un to nevarēja iedarbināt. Telefonsarunā treneris P.Neikšāns spēja sniegt vērtīgus padomus, un es mašīnu tomēr piestartēju. Servisa zonā defekts tika novērsts. Pēc šīs neveiksmes par labu rezultātu cīnīties vairs nevarēju, bet nolēmu ralliju turpināt un krāt pieredzi," stāsta K.Feldmanis.

Pēc servisa zonas apmeklējuma K.Feldmanis devās uz septīto ātrumposmu, kurā "LMT Autosporta Akadēmijas" sportists no rallija diemžēl izstājās - pēc lēciena tramplīnā K.Feldmaņa Ford Fiestai nolūza pusass, un ekipāža pieņēma lēmumu sacīksti neturpināt.

"Kopumā esmu vīlies, ko gan es citu varu teikt. Pirmā diena tika noslēgta ar stabilu sniegumu - tāpat gribēju noslēgt visu ralliju, bet ne vienmēr viss notiek tā kā gribās. Tagad priekšā ir liels sagatavošanās darbs, lai nākošajās sacīkstēs tiktu pilnvērtīgi sagatavota tehnika un būtu psiholoģiski gatavs startēt es pats," nobeidz K.Feldmanis.

Kā nākošās sacīkstes "LMT Autosporta Akadēmijas" rallija komanda plāno aizvadīt ralliju "Kurzeme", kas norisināsies no 28. līdz 30.augustam Liepājā un tās apkārtnē.

Rallija " 300 Lakes Rally" rezultāti  R2 klasē:

1. E. Blūms / R. Vilsons (Honna Civic Type-R)         1:20:52,43

2. R. Sirmacis / M. Kulšs (LMT AA, Ford Fiesta R2)  +1:00,88

3. G. Lielkājis / V.Miķelsons (Ford Fiesta R2)          +3:07,35

Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs Foto: Publicitātes attēls

Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs Foto: Publicitātes attēls

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
igo 10.augusts 2014 12:49
1 0 Atbildēt

uthd

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti