Rallija leģendu cīņā uzvarēja komanda ar Vasaraudzi, Kisielu un Nitišu

 

Foto: Aigars Tīdmanis

Rallijs Kurzeme 2014 | 30.augusts 2014 18:07

Rallija līdzjutēji vienmēr ir prātojuši, kādi būtu rezultāti, ja sportisti trasē dotos ar vienādām automašīnām un vienādos apstākļos. Tagad tas ir noticis ar vienādām BMW aizmugures piedziņas automašīnām.

2.vietu izcīnīja Liepājas rallija leģendu komanda, kurā brauca Uldis Sesks, Mārtiņš Būčiņš, bet trešie palika Andris Kārkliņš, Agris Staņēvičs un Jānis Lavrinovičs.

"Man bija prieks cīnīties ar šādiem meistariem - tās ir papildus emocijas un gandarījums. Kas var būt labāks par to, ka nav tik liels spiediens no malas, bet vari izlikt visu sevi braukšanā un kaifot par to, ko dari," stāsta jaunais Latvijas rallijkrosa talants R. Nitišs.

"Mēs ar Raimondu [Kisielu] izlēmām, ka Reinis [Nitišs] bija visātrākais," pēc sacensībām sacīja I. Vasaraudzis. Tikmēr R. Nitišs atzina, ka Latvijas rallija leģendas šajā sacensībā bijušas daudz azartiskākas un cīnījušās pat ar lielāku atdevi nekā pasaules rallija leģenda, 2003.gada pasaules čempions rallijā Peters Sūlbergs, ar kuru R. Nitišam šogad notiek sīva spēkošanās pasaules čempionātā rallijkrosā.

Foto: Aigars Tīdmanis

Rallija leģendas startēja ar vienādām BMW aizmugures piedziņas automašīnām, un bija sadalītas trīs komandās. Sacensības notika pēc "LeMans" principa – katrs komandas braucējs brauca trīs apļus, pēc kuriem notika pilotu maiņa. Nākamais pilots brauca nākamos trīs apļus, un tā, kamēr nobraukta pilna distance.

Vienā braucienā sacentās divas komandas, un katra komanda cīnījās ar katru.

Kopējā brauciena distance bija deviņi apļi jeb aptuveni 12 kilometri, un sacensības notika ar vienādām, klasiskās piedziņas "BMW 328 Compact" automašīnām, kas aprīkotas ar ielas riepām no "Pirelli Key Point" Liepājas pārstāvja SIA "Ardala".

Kopš 2010. gada "Kurzeme" kļuvis par kaut ko vairāk nekā tikai ralliju – tas ir ātruma festivāls, kas pulcē gan Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu labākos rallija braucējus, gan citu motoru sporta veidu pārstāvjus. Šogad Ātruma festivāla programmu kuplinās Latvijas atklātā čempionāta ūdensmotosportā ātrumlaivām noslēdzošais posms, kas norisināsies pašā Liepājas centrā, kā arī citas motoru sporta aktivitātes.

Foto: Aigars Tīdmanis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti