Latvijas autosportistiem panākumi starptautiskajās sacensībās (+ foto)

 

Ervins Grencis Foto: Publicitātes foto

LAF | 16.septembris 2014 8:00

Lielisku nedēļas nogali aizvadījuši Latvijas autosportisti dažāda līmeņa starptautiskajās sacensībās. Autokrosa braucējs Ervins Grencis guva trešo vietu Eiropas čempionāta pēdējā posmā Francijā, rallijkrosa braucēji Agris Brediks un Artis Baumanis uz pjedestāla Eiropas RallycrossChallenge seriāla posmā Čehijā, savukārt rallija braucējs Mārcis Ķenavs Spānijā guva otro vietu starptautiskās kalnā braukšanas sacensībās.

Grencis uz pjedestāla Francijā

Eiropas autokrosa čempionāta pēdējā posmā Francijā Ervins Grencis guva trešo vietu SuperBuggy klasē, sasniedzot savu pirmo pjedestālu Eiropas čempionāta posmā. Valmierietis lieliski uzsāka sacīksti jau ar kvalifikācijas braucieniem, pirmajos divos braucienos gūstot uzvaras, bet trešajā kvalifikācijā sasniedzot trešo vietu. Šāds sniegums 34 dalībnieku konkurencē ļāva Grencim stāties uz A fināla starta otrajā pozīcijā.

Finālā Grencis cīnījās par augstākajām vietām, finišā sasniedzot trešo pozīciju, piekāpjoties vienīgi bijušajiem Eiropas čempioniem čehiem Petram Turekam un Ladislavam Hanākam. Līdzšinējais augstākais sasniegums Grenča Eiropas karjerā bija sestās vietas pirmajā Francijas sacīkstē sezonas vidū, kā arī Čehijā. Līdz ar šo panākumu Ervins kopvērtējumā pacēlās uz 12. pozīciju, kas ir viņa augstākais rezultāts Eiropas čempionāta kopvērtējumā, kā arī augstākais Latvijas sportistu rezultāts šā gada Eiropas čempionātā (Andris Kuļikovskis sezonu Buggy 1600 klasē noslēdz 14. vietā).

Agris Brediks Foto: rcchallenge.eu

Brediks otrais SuperCar, A.Baumanis trešais Super 1600 Čehijā

Čehijā, Sosnovas trasē tika aizvadīts Eiropas RallycrossChallenge čempionāta pēdējais posms, kurā uz starta stājās trīs Latvijas sportisti. SuperCar klasē otro vietu sasniedza 2013. un 2014. gada Latvijas autokrosa čempions Agris Brediks, savukārt Super 1600 klasē trešo pozīciju guva Artis Baumanis. Abiem šie ir augstākie rezultāti viņu starptautisko sacīkšu pieredzē. Astoto vietu Super 1600 klasē guva Reinis Safonovs.

Visi trīs Latvijas sportisti sarežģītā cīņā aizvadīja kvalifikācijas braucienus, kuros gan Bredikam SuperCar, gan Baumanim un Safonovam Super 1600 klasē izdevās sasniegt labas starta vietas pusfinālos. Brediks savā pusfinālā, startējot no pirmās vietas, sasniedza uzvaru, pārliecinoši iekļūstot finālā. Finālbrauciens gan sākas ar tehniskām problēmām, jo Agra Mitsubishi Lancer Evo VIII bija zudis turbīnas spiediens, kas lielā mērā neļāva cerēt uz augstu vietu finišā.

Tomēr finālā Bredikam izdevās lielisks starts, pēc kura Agris finālbraucienā turējās otrajā vietā, šo pozīciju nosargājot līdz finišam. Vienīgais, kam piekāpās Latvijas sportists, bija krievs Romans Stepaņenko, kura tehniku gatavo latviešu brāļu Traubergu TT Motorsport kompānija.

Super 1600 klasē gan Baumanis, gan Safonovs katrs savā pusfinālā guva trešo vietu, tādā veidā iekļūstot finālbraucienā. Baumanis no starta nonāca otrajā vietā, sekojot spēcīgajam čeham Jozefam Šustam, bet pēc čeha došanās Džokera aplī Artis uz brīdi pat bija brauciena vadībā. Veicot savu Džokera apli, Baumanis trasē atgriezās, nonākot smagās cīņās ar citiem čehiem Staņislavu Šustu un Vāclavu Veverku. Rezultātā abi Šustas guva dubultuzvaru, bet Baumanis aiz sevis noturēja Veverku, sasniedzot trešo vietu.

Artis Baumanis Foto: rcchallenge.eu

Artis Baumanis ir Eiropas rallijkrosa čempionātā startējošā Jāņa Baumaņa viens no brāļiem, kurš šogad uzsācis cīņu starptautiskajā rallijkrosā. Sezonas labākais rezultāts gūts NEZ rallijkrosa čempionāta Super 1600 klasē, kurā Artis guvis vicečempiona titulu. Starp citu, trešais – vecākais – brālis Rihards Baumanis sestdien Baltijas autokrosa čempionāta posmā Lietuvā guva otro vietu B600 bagiju klasē, kurā aizvadīja savu trešo sacīksti.

Reiņa Safonova fināls Čehijā nebija veiksmīgs, jo konkurentu agresijas rezultātā Reinis iekļuva divās avārijās, kā rezultātā līdz finišam bija jāriņķo ar bojātu automašīnu. Finišā Safonovs klasificēts astotajā vietā.

Ķenavs pārsteidz rallija pasauli

Spānijā notikušajās prestižās kalnā braukšanas sacensībās latviešu jaunais talants Mārcis Ķenavs ASRT komandas sastāvā guva otro vietu, pārsteidzot rallija un kalnā braukšanas sporta speciālistus ar lielisku sniegumu.

Mārcis Ķenavs Foto: asrt.eu

Dalībniekiem bija jāveic piecu kilometru garš brauciens pa līkumotu kalnu ceļu – kopumā 72 pagriezieni. Trases pirmā daļa bija ļoti ātra, kurā maksimālais ātrums sniedzās līdz pat 190 kilometriem stundā. Šim lidojumam sekoja ļoti līkumota, sarežģīta trases daļa, kas prasīja labu trases pārzināšanu un meistarību.

Jau ar treniņiem Ķenavs demonstrēja spīdošu sniegumu, nonākot favorītu pulkā. Sacensību formāts paredzēja trīs braucienus, no kuriem tika vērtēti divi labākie katra sportista rezultāti. Braucieni noslēdzās ar Ķenava otro vietu gan absolūtajā vērtējumā, gan savā ieskaites grupā. Viņš par sešām sekundēm piekāpās uzvarētājam Danielam Albertam Blaskesam, bet vievērojami pārspēja tuvākos sekotājus.

Mārča Ķenava karjeras turpinājumā paredzēts aizvadīt sacensības Spānijas rallijsprinta un rallija arēnā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti