Ožjē posmu pirms WRC sezonas beigām nosargā pasaules čempiona titulu

 

Foto: wrc.com

Nozare.lv | 26.oktobris 2014 15:11

Francūzis Sebastjans Ožjē no "Volkswagen" komandas svētdien posmu pirms pasaules autorallija čempionāta (WRC) sezonas beigām nodrošināja kopvērtējuma pirmo vietu, par čempionu kļūstot otro reizi pēc kārtas un arīdzan karjerā.

Francūzis kļuva par Spānijā notikušā sezonas priekšpēdējā - 12. - posma uzvarētāju, par 11,3 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Jari Mati Latvalu no Somijas. Tieši šis sportists bija vienīgai, kuram pirms šī posma bija atlikušas izredzes apsteigt Ožjē kopvērtējumā.

Ožjē uzvarēja četros no 17 sacīkšu ātrumposmiem, bet Latvala tika pie astoņiem panākumiem, tostarp bija ātrākais visos četros svētdienas "dopos".

"Finišu sagaidīju ar lielu prieku. Šī ir bijusi ļoti gara nedēļas nogale, taču priecājos, ka esmu čempions vēl pirms posma Lielbritānijā, jo tur trase ir bagāta ar dažādām lamatām," pauda Ožjē.

Lai Ožjē jau šajā posmā nodrošinātu sezonas čempiona titulu, viņam bija jāiekrāj par vismaz vienu punktu vairāk nekā savam komandas biedram Latvalam.

Trešais sacensībās palika vēl viens soms Miko Hirvonens no "M-Sport" komandas, kurš atpalika par minūti un 42,2 sekundēm.

Ožjē šosezon izcīnījis septiņas uzvaras, un "Volkswagen" komanda jau otro gadu pēc kārtas garantējusi triumfu Konstruktoru kausa ieskaitē.

Kopvērtējumā posmu pirms sezonas beigām Ožjē kontā ir 242 punkti, bet Latvala seko ar 211 punktiem. Viņš nodrošinājis kopvērtējuma otro vietu, bet trešais ar 150 punktiem ir "Volkswagen" braucējs Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, kurš arī vairs nav apsteidzams.

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Ožjē par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam francūzim Sebastjanam Lēbam.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti