LAF Standartauto komisija gatavojas 2015. gadam

 

Foto: Dace Janova

LAF | 12.decembris 2014 8:30

Latvijas Automobiļu federācijas komisijas gatavojas 2015. gada sacensībām. Par saviem plāniem gatava informēt LAF Standartauto komisija, kura būs viena no pirmajām, kas uzsāks nākamā gada cīņas.

LAF SAK paspārnē ir Latvijas rallijsprinta čempionāts, Latvijas čempionāts un kausa izcīņa rallija supersprintā, kā arī minirallija kausa izcīņa. Kas mainīsies vai nemainīsies tautas sporta seriālos?

LAF SAK vadītājs Juris Mūrnieks komentē gaidāmo Latvijas rallijsprinta čempionāta sezonu: „Rallijsprintā turpinām iesākto, bez lielām izmaiņām. Starpsezonā bija vairāki priekšlikumi, kurus izvērtējām, respektējot sportistu viedokli. Jāatzīmē mūsu ilggadējā braucēja Aigara Tīdmaņa entuziasms, kurš deva lielisku sportista redzējumu par atsevišķiem seriāla elementiem. Čempionāts saglabās astoņu posmu skaitu, kas ir daudz, taču nācām talkā apvienoto posmu organizatoriem, balstot Latvijas rallija sporta kopējo līmeni. Rallijsprintu Lietuvā saglabājām ar lielo punktu koeficientu, rūpējoties par šī posma apmeklējumu, līdzīgi arī pēdējais posms kopā ar ralliju „Latvija 2015” – motivējot sportistus startēt, tiks piešķirti tā sauktie lielie punkti. Citu svarīgu izmaiņu nav.”

Latvijā pāris sezonas cenšas iesakņoties minirallijs. Neapšaubāmi vērtīgais sporta un sportistu attīstībai seriāls gan izrādījies sarežģīts no organizatoru viedokļa. Juris Mūrnieks: „Minirallija projekts ir trausls, dažādā ziņā. Veidojot šo seriālu bijām pārliecināti, ka visu zinām un protam prognozēt, jo mums bija vēstures pieredze līdzīgu sacensību veidošanā. Taču progresējusī sportistu tehnika šobrīd pat kā standarta automašīnas ir tik augstā līmenī, ka tās rada riskus drošībai. Tas nav pieļaujams. Daži jaunumi – no nākamā gada sportisti varēs veikt vienu iepazīšanās braucienu. Savukārt visos posmos būs viena un tā paša speciālista gatavota stenogramma, kas sportistiem kalpos kā pamats, kuru pēc iepazīšanās varēs papildināt ar savām niansēm. Katram ātrumposmam papildu centīsimies izveidot GPS shēmas.”

„Minirallijā tiks ierobežots 4WD klases motoru darba tilpums – līdz 2800 kub. cm. Automašīnām ar lielāku kubatūru būs jāpievienojas 4WD+ klasei. 4WD+, savukārt, saglabā šogad ieviestos restriktorus, jo, pētot rezultātus, kļūst skaidrs, ka esam panākuši vajadzīgo efektu cīņā par drošību.”

„Šobrīd strādājam pie rallija supersprinta jaunās sezonas dokumentācijas, kuru ceram pabeigt līdz Šā gada beigām. Kad viss būs zināms, informēsim par jaunumiem arī šajā seriālā,” skaidro LAF SAK vadītājs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti