Rallija sezona Latvijā sākas Alūksnē 2

 

Foto: Jānis Grīnhofs

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 15.janvāris 2015 10:50

Jau rītvakar ar rallijsprinta čempionāta startu ziemas galvaspilsētā Alūksnē sāksies garā rallija sezona Latvijā. Neskatoties uz nenoturīgajiem laika apstākļiem, Alūksne sagaida sportistus ar sniega vaļņiem un kārtīgu ledus kārtu uz ceļiem.

Sacensības Alūksnē vienmēr ir pulcējušas daudz dalībnieku. Arī šī reize nav izņēmums, uz starta izies 56 ekipāžas. Sportisti sāks krāt punktus rallijsprinta čempionāta ieskaitē, bet citi savukārt pirmo ziemas ralliju izmantos kā labu treniņu pirms gaidāmā rallija "Sarma" un Eiropas čempionāta posma Liepājā.

Alūksne vienmēr ir lepojusies ar īsti ziemīgiem laika un ceļa apstākļiem, kas braucējiem ļauj izjust visas ziemas ralliju nianses. Taču šoreiz, tas kungs augšā lēma savādāk un visas pēdējās dienas pirms sacensībām Alūksnes novadā līst lietus un gaisa temperatūra ir virs nulles. Neskatoties uz to, iepriekš uzsnigusī biezā sniega sega ir saglabājusies un ļaus slidenākajos līkumos braucējiem paglābties, atspiežoties pret kupenām. Taču pateikt, kas būs noderīgāks, gumijas zābaki vai pižiks ir grūti pateikt, jo prognozes ir ļoti nepastāvīgas.

Rallijā sagaidāmas divas galvenās intrigas: Emīla Blūma cīņa ar brāļiem Grjaziniem un jauno igauņu talantu Karlu-Martinu Volveru, kuru rīcībā būs jaunie Peugeot 208,un Jāņa Vorobjova samērīšanās ar Andi Neikšānu. Emīls Blūms ātrs un talantīgs, taču Grjaziniem jaunāki un labāki spēkrati. Kāds būs rezultāts redzēsim sestdienas pievakarē. Savukārt Andis ar Jāni jau seni sānceši. Taču šoreiz priekšrocības varētu būt Jānim Vorobjovam, jo Andis sen nav braucis ar pilnpiedziņu sacīkšu režīmā, tomēr šo cīņu visi gaida ar nepacietību.

Sīva spēkošanās sagaidāma arī starp Miku Ernstonu, Jāni Berķi Kārli Nebaru un Ediju Bergmani. Pilnpiedziņas klases braucējiem Alūksne piebiedrosies trīskārtējais R2 klases čempions Ralfs Sirmacis.  Rallijs "Alūksne" Ralfam būs pirmais ar pilnpiedziņas spēkratu. Kā jau zināms šogad Ralfs Sirmacis aizstāvēs SRT komandas krāsas.Sekosim līdzi Ralfa rezultātiem. Jaunā rallija sezona ir atnākusi!

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 16.janvāris 2015 12:01
1 0 Atbildēt

Varēja arī nemaz nesākties!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti