Īru braucējs Brīns līderis pēc pirmajiem trim rallija "Liepāja" ātrumposmiem

 
Nozare.lv | 7.februāris 2015 15:33

Īru braucējs Kreigs Brīns ("Peugeot 208 T16") ir absolūtās ieskaites līderis pēc Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) Latvijas posma - rallija "Liepāja" - pirmajiem trim ātrumposmiem.

Pēc pirmā ātrumposma līderis bija Baltkrieviju pārstāvošais Aleksejs Lukjaņuks ("Ford Fiesta"), tomēr otrajā "dopā" viņš izbrauca no trases un bija spiests izstāties. Tas par līderi ļāva kļūt Brīnam, kurš pēc trim ātrumposmiem par 21 sekundi apsteidz ERČ sezonas pirmā posma uzvarētāju Kajetanu Kajetanoviču ("Ford Fiesta R5") no Polijas.

Trešais 47,6 sekundes aiz īra ir igaunis Sīms Plangi ("Mitsubishi Lancer Evo X").

Labākais no pašmāju braucējiem absolūtajā ieskaitē ir Jānis Vorobjovs ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kurš ir devītais, bet aiz viņa seko Emīls Blūms ("Ford Fiesta R2") un Mārtiņš Svilis ("Mitsubishi Lancer Evo X").

RC2 klasē līderu trijnieks ir identisks, bet Vorobjovam un Blūmam tajā attiecīgi piektā un sestā vieta. Tāpat Blūms ir piektais RC4 klasē.

Tikmēr junioru čempionāta ieskaitē Ralfs Sirmacis ("Peugeot 208 vti") pašlaik ieņem astoto vietu, bet absolūtajā ieskaitē viņš atrodas 17.pozīcijā.

No citiem Latvijas pārstāvjiem absolūtajā ieskaitē Toms Lielkājis ("Ford Fiesta R2") atrodas 20.vietā, Daņila Belokoņs ("Ford Fiesta R2") ieņem 24.pozīciju, bet rallijkrosa talants Reinis Nitišs ("Ford Fiesta") un Vasilijs Grjazins pēc tehniskām ķibelēm atrodas attiecīgi 41. un 44.vietā.

Sacensības turpina 44 ekipāžas.

Sestdienas turpinājumā notiks vēl divi ātrumposmi, bet svētdien notiks vēl seši.

Tāpat sestdien paralēli risinās Latvijas rallija čempionāta (LRČ) otrais posms, bet trešā posma ieskaite risināsies svētdien.

LRČ otrā posma vērtējumā absolūtās ieskaites līderis pašlaik ir Plangi.

Jau vēstīts, ka rallija "Liepāja" rīkotāji ceturtdien nepiemērotu laikapstākļu dēļ lēma par distances saīsināšanu, atceļot pilsētas ātrumposmu Liepājā, kas bija plānots pirmoreiz vēsturē. Nepiemērotu laikapstākļu dēļ ticis atcelts sacensību noslēdzošais - divpadsmitais - ātrumposms, kura norise Liepājas pilsētā bija paredzēta svētdien.

Kā ziņots, kopumā ERČ ieskaitē piedalās 52 ekipāžas no 20 valstīm, no kurām 16 startē junioru čempionāta vērtējumā.

Paralēli notiekošā LRČ ieskaitē sacensībās piedalās 34 ekipāžas.

Kopumā šosezon Eiropas čempionātā risinās desmit posmi, kas notiek arī Austrijā, Lielbritānijā, Portugālē, Beļģijā, Igaunijā, Čehijā, Kiprā, Grieķijā un Francijā.

ERČ posms Latvijā risinās trešo gadu pēc kārtas.

Seko rallija "Liepāja" notikumiem un rezultātiem tiešraidē portālā iAuto šeit >>

Kopvērtējuma tabula pēc SS3 Foto: Ekrānšāviņs no autorally.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti