Latvijas ekipāžas gatavas startiem Eiropas čempionāta asfalta rallijos

 

Foto: Publicitātes foto

STR | 31.marts 2015 6:41

Latvijas komandas „Sports Racing Technologies” (SRT) ekipāžas Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins un Vasilijs Grjazins/Dmitrijs Lebediks aizvadījušas vairākas testu sesijas ārvalstīs un ir gatavas startam Eiropas rallija čempionāta posmā „Circuit of Ireland”, kas notiks šīs nedēļas nogalē, 2. - 4. aprīlī.

„Mūsu pieredze asfalta rallijos nav tik liela kā vairumam Rietumeiropas valstu braucēju, taču esam kārtīgi pastrādājuši un jūtamies gatavi Īrijas rallijam. Pirmajos testos Čehijā sākumā nebija viegli pierast pie ceļa seguma specifikas – uz asfalta iespējams attīstīt lielāku ātrumu, tāpat arī līkumos ir labāka saķere un līdz ar to arī lielāka dinamika. Ar katru reizi spējām kāpināt tempu, taču, kā izskatīsimies uz konkurentu fona, rādīs sacensības. Rallija pirmo dienu sāksim piesardzīgi, lai novērtētu citu braucēju ātrumu un nepieļautu nevajadzīgas kļūdas,” stāsta R. Sirmacis.

„„Peugeot 208 R2” ir ļoti laba rallija automašīna un testos ātri spējām atrast optimālos regulējumus, kas ļauj justies komfortabli šaurajos un ātrajos asfalta ceļos. Sezonas sākums „Rally Liepāja” mūsu ekipāžai nebija veiksmīgs, taču Īrijas rallijam esmu gatavs par visiem 100 procentiem. Īrijas ceļi gan ir ļoti īpatnēji, un konkurentiem, kuri šeit iepriekš būs braukuši kaut vai vienu reizi, būs lielas priekšrocības,” stāsta V. Grjazins.

Foto: Publicitātes foto

Ziemeļīrijā notiekošais rallijs „Circuit of Ireland” ir otrais posms Eiropas Junioru rallija čempionātā, un šajā ieskaitē uz starta stāsies 19 ekipāžas, tostarp abas SRT komandu pārstāvošās ekipāžas. Latvijas sportistiem šī būs debija Ziemeļīrijā.

Pirmajā posmā „Rally Liepāja” Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins izcīnīja 3. vietu, kas ekipāžai dod 24 punktus čempionāta kopvērtējumā. Sezonas līderis pēc pirmā posma ar 39 punktiem ir zviedru braucējs Emīls Berkvists, kuram ar 29 punktiem seko norvēģu braucējs Stīvs Roklands.

Kopumā Junioru rallija čempionāta kalendārā iekļauti seši ralliji, trijos no tiem ātrumsacensības notiks pa asfalta seguma ceļiem.

“Sports Racing Technologies” komanda šogad plāno piedalīties visos Eiropas rallija čempionāta junioru ieskaites posmos un cīnīties par augstākā kaluma godalgām sezonas kopvērtējumā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti