Minirallijā "Kalnamuiža 2015" uzvaru izcīna Dzenītis/Kaņeps-Kalniņš

 
3.maijs 2015 10:23

Sestdien, 2.maijā, Sieksātes apkārtnē notiekošajā minirallijā "Kalnamuiža 2015" dramatiskā cīņā, sarežģītos laikapstākļos uzvarēja Mārtiņš Dzenītis un Oskars Kaņeps-Kalniņš, kuri startēja ar "Open" klases "Mitsubishi Lancer Evo 6".

"Esmu ļoti gandarīts par sasniegto rezultātu, jo startējām ar jaunu automašīnu, kuras būvēšana pabeidzām vien trešdien, un pirms sacensībām ar to paguvām izbraukt vien desmit kilometrus. Trase bija ļoti interesanta, bet vienlaikus arī pilnībā droša, par ko jāuzteic minirallija rīkotāji. Neraugoties uz lietainajiem apstākļiem, ātrumposmi bija slideni tikai atsevišķās vietās, kuras, iepazīstoties ar trasi, varēja atzīmēt stenogrammā," stāsta sacensību uzvarētājs M. Dzenītis.

2,01 sekundi no sacensību uzvarētājiem atpalika Vigo Rubenis/Kristaps Eglīte ("Subaru Impreza"), savukārt 3.vietā ierindojās Mārcis Aizkalns/Miks Irbe ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), no uzvarētāja atpaliekot 7,27 sekundes. Šādā secībā ekipāžas kāpa arī uz "Open" klases goda pjedestāla.

2WD klasē uzvaru izcīnīja Gvido Rozenblūms/Indulis Kalniņš ("BMW 325"), tuvāko sekotāju Raivi Garozu/Uldi Fjodorovu ("BMW 328") apsteidzot par 11,41 sekundi. 3.vietā ierindojās Andris Vovers/Uldis Augulis ("BMW 325"), kuriem līdz uzvarētājiem pietrūka 27,3 sekundes. Kopumā šajā klasē startēja visvairāk dalībnieku – 30.

4WD klasē pārliecinoši ātrākais minirallijā "Kalnamuiža 2015" bija Niks Kanders/Didzis Kanders ("Audi 80 Quattro"). Šīs klases uzvarētāji bija par 20,31 sekundi ātrāki nekā Lauris Ozerovs/Mārtiņš Mikolajs ("Audi 80 Quattro"), kuri izcīnīja 2.vietu. Uz goda pjedestāla trešā augstākā pakāpiena kāpa Jānis Krevics/Gatis Jansons ("Audi 90 Quattro").

1600 klasē ātrākais bija Māris Radomišķis ar Mārtiņu Zviedri ("Opel Corsa"). Uzvarētāju ekipāža bija 11,58 sekundes ātrāka par 2.vietas ieguvējiem Ingu Kalniņu Kalnenieku/Ediju Bamši ("Honda Civic"). 3.vietā ierindojās Mārtiņš Vītols/Toms Sproģis ("Lada Kalina").

Minirallija "Kalnamuiža 2015" dalībnieki kopumā veica sešus ātrumposmus ar kopējo garumu 13,05 kilometri. Kopumā uz starta stājās 67 ekipāžas.

Svētdien, 3.maijā, norisināsies rallijsprinta sacensības "Kalnamuiža 2015", kurās startēs visi labākie Latvijas rallija braucēji, tostarp trases atklājēja funkciju pildīs leģendārais ralija pilots Ivars Vasaraudzis vienā ekipāžā ar patlaban traumu guvušo Latvijas izlases hokejistu Oskaru Bārtuli. Rallijsprinta sacensību dalībnieki startēs plkst.13 no Piena muižas Sieksātē.

Šogad "Kalnamuiža 2015" ir gan Latvijas rallijsprinta čempionāta 3.posms, gan arī Minirallija kausa izcīņas standarta automobiļiem 3.posms.

Miniralliju un rallijsprintu "Kalnamuiža 2015" rīko biedrība "Liepājas rallija komanda".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti