Šajā nedēļas nogalē notiks FIA eiropas rallija čempionāta posms "Auto24 Rally Estonia"

 

Ralfs Sirmacis Foto: FIAERC.COM.

RA EVENTS | 16.jūlijs 2015 9:07

No 17. līdz 19. jūlijam trijās Igaunijas pilsētās – Otepē, Tartu un Elvā – norisināsies FIA Eiropas rallija čempionāta sestais posms, kurā paredzēti 16 ātrumposmi, kopumā 204,86 km garumā.

Auto24 Rally Estonia pieteikušās 66 ekipāžas, tajā skaitā Eiropas rallija čempionāta trīs vadošās ekipāžas: Brīns/ Martins (Peugeot 208 T16), Kajetanovičs/ Barans (Ford Fiesta R5) un Konsani/ Vilmots (Citroën DS3 R5). Sacensībās redzēsim arī trīs ekipāžas, kas pārstāvēs Latviju – Sirmacis/ Šimins, Belokoņs/ Freibergs un T.Lielkājis/ Pirktiņš.

Brīns/ Martins (Peugeot 208 T16) Foto: FIAERC.COM.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, auto24 Rally Estonia šogad pieredzēs būtiskas izmaiņas, jo rallijs notiks no piektdienas līdz svētdienai. Piektdien, rallija pirmajā dienā, sportistiem paredzēts kvalifikācijas posms (sākums plkst. 13:00), pēc kura – autogrāfu sesija (18:30) un rallija ceremoniālais starts (19:00), kā arī 1,33 km garais pilsētas ātrumposms Tartu pilsētas centrā (20:00). Sestdien, rallija otrās dienas laikā, sportistiem būs jāveic kopumā deviņi ātrumposmi, savukārt svētdien, rallija noslēdzošajā dienā, paredzēti vēl seši ātrumposmi, pēc kuru veikšanas Tartu pilsētā norisināsies svinīgā uzvarētāju apbalvošana (16:00).

Latvieši FIA Eiropas rallija čempionātā

Ar Peugeot 208 R2 automašīnu sacensībās piedalīsies Sports Racing Technologies ekipāža Sirmacis/ Šimins (26. starta numurs), kuri Igaunijā startēs arī FIA Eiropas junioru rallija čempionāta piektajā posmā. Savu augstāko rezultātu Junioru čempionātā ekipāža uzrādīja februārī notikušajā Rally Liepāja, kad autosportisti finišu sasniedza trešajā vietā (devītā vieta absolūtajā vērtējumā), un Ralfs Sirmacis ieguva prestižo Colin McRae Flat Out Trophy.

Kajetanovičs/ Barans (Ford Fiesta R5) Foto: FIAERC.COM.

Junioru čempionāta kopvērtējumā pēc četriem no sešiem posmiem ekipāža ierindojas sestajā vietā. Savukārt debiju auto24 Rally Estonia pieredzēs gan Belokoņs/ Freibergs (66. starta numurs), gan Ciedra Racing ekipāža T.Lielkājis/ Pirktiņš (67. starta numurs). Abas ekipāžas startēs ar Ford Fiesta R2 automašīnām.

Ieejas kartes

Ieejas kartesuz auto24 Rally Estonia visiem ātrumposmiem iespējams iegādāties Rīgā, kartingu hallē Ātruma Cilts, kur to cena ir 24 eiro. Ja ieejas kartes izlemsiet iegādāties Igaunijā, tad to varēs izdarīt Statoil degvielas uzpildes stacijās, kā arī pie ieejas ātrumposmos. Tomēr jārēķinās, ka ieejas kartes rallija norises laikā (no 17. līdz 19. jūlijam) maksās 30 eiro. Uzrādot auto24 Rally Estonia ieejas karti Statoil degvielas uzpildes stacijās, varēsiet ar atlaidi iegādāties degvielu un siltos ēdienus, kā arī nomazgāt automašīnu. Tāpat, uzrādot rallija ieejas karti, ar 50% atlaidi varēsiet iegādāties ieejas biļeti uz ballītēm Tartu naktslokālā Atlantis, kā arī saņemsiet 10 eiro atlaidi ieejas biļetei uz Scooter koncertu, kas paredzēts piektdien, 17. jūlijā.

Rallija ātrumposmu kartes

Rallija programmu, ātrumposmu kartes, skatpunktu aprakstus, kā arī citu noderīgu informāciju atradīsiet žurnāla Top Gear Igaunija jaunākajā numurā, kuru varēs iegādāties Statoil degvielas uzpildes stacijās un citās tirdzniecības vietās Igaunijā. Savukārt tie apmeklētāji, kuriem papildus informācija nav nepieciešama, ātrumposmu kartes var lejupielādēt rallija interneta mājaslapas www.rallyestonia.com sadaļā Dalībniekiem/ Dokumenti. Apmeklētāju ievērībai, ātrumposmi tiks slēgti aptuveni divas stundas pirms startējusi pirmā automašīna.

Konsani/ Vilmots (Citroën DS3 R5) Foto: FIAERC.COM.

Rezultāti

auto24 Rally Estonia rezultāti būs pieejami rallija interneta mājaslapā www.rallyestonia.com, kā arī Eiropas rallija čempionāta interneta mājaslapā www.fiaerc.com

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti