Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme" notikumi būs koncentrēti divās vietās

 

Foto: Publicitātes foto

Dzintars Hmieļevskis, Rallija "Kurzeme" preses pārstāvis | 26.augusts 2015 8:08

Šīs nedēļas nogalē, no 27. līdz 30.augustam, notiekošā Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2015" galvenie notikumi būs koncetrēti divās vietās – Liepājas pilsētas centrā un un "Radio Skonto" Vecpils krosa trasē.

Šīs nedēļas nogalē, no 27. līdz 30.augustam, notiekošā Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2015" galvenie notikumi būs koncetrēti divās vietās – Liepājas pilsētas centrā un un "Radio Skonto" Vecpils krosa trasē.

Šajās vietās līdzjutēji varēs vērot gan plašu sporta pasākumu programmu, gan izmantot kafejnīcu pakalpojumus, kas piedāvās atspirdzinājumus un dažādus ēdienus. Savukārt bērniem tiks dota iespēja iesaistīties radošajās darbnīcās.

"Ātruma festivālu esam plānojuši maksimāli kompaktu, lai skatītāji vienuviet varētu redzēt pēc iespējas vairāk dažādu disciplīnu, un ārpus pilsētas notiekošo rallija ātrumposmu apmeklētāji viegli varēs pagūt arī uz ātrumlaivu sacensībām, ielas motociklu triku sacensībām un, iespējams, šī festivāla azartiskāko notikumu – Rallija leģendu cīņu," otrdien notikušajā preses konferencē stāstīja Ātruma festivāla - rallija "Kurzeme 2015" direktors Uldis Hmieļevskis.

"Ātruma festivāls ir īsti svētki un unikāls notikums motoru sporta dzīvē, jo vienā pasākumā apvienoti trīs dažādi sporta veidi. Ātrumlaivu sacensības būs Latvijas čempionāta noslēdzošais posms, tāpēc gaidāmas ļoti sīvas cīņas, sevišķi jauniešu klasē. Liepājas Tirdzniecības kanāls ir izcili skaista vieta skatītājiem, taču bīstama braucējiem, kas sacensības padara daudz interesantākas un neprognozējamākas," sacīja Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidents Atis Slakteris.

"Šogad Ziemeļeiropas čempionātā ielu motociklu triku braukšanā piedalīsies unikāli braucēji, un cīņa par uzvaru būs ļoti sīva. Pieredzējušie braucēji norāda, ka jaunā paaudze ir bezbailīgāka un gatava izpildīt galvu reibinošus trikus. Tas šīs sacensības padara ļoti interesantas skatītājiem," sacīja motociklu triku braukšanas sacensību rīkotājs Mārtiņš Arents.

Liepājas centrā, jaunās koncertzāles "Lielais dzintars" apkārtnē piektdien, 28.augustā, plkst.16 notiks festivāla atklāšana un Latvijas pirmā čempionāta motorolleru triku braukšanā "Scooter Stunt" kvalifikācija un sacensības, kā arī Ziemeļeiropas čempionāta ielu motociklu triku braukšanā "Streetbike Freestyle Kurland Stunt" treniņbraucieni.

Savukārt sestdien Liepājas centrā sporta aktivitātes sāksies jau plkst.9, kad Tirdzniecības kanālā notiks "UPB Energy" kauss ūdens motosportā, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāta noslēdzošais posms. Vienlaikus, pie koncertzāles "Lielais dzintars" notiks arī Ziemeļeiropas čempionāts ielu motociklu triku braukšanā "Streetbike Freestyle Kurland Stunt", Bērnu rallija "Kurzeme" finālsacensības, "E-GoCart" sacensības skatītājiem.

Tikmēr no plkst.12.30 "Radio Skonto" Vecpils krosa trasē Durbes novadā un no plkst.19 pilsētas ātrumposmā noritēs Rallija leģendu cīņa, kurā ar vienādām automašīnām spēkiem mērosies dažādu laika posmu slaveni rallija braucēji.

Par rallija "Kurzeme" dibinātāja Mārtiņa Seska ceļojošo kausu sacentīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas rallija leģendu komandas, un katrā no tām startēs trīs slaveni rallija braucēji - Latviju pārstāvēs Ivars Caune, Andris Kārkliņš un Agris Staņēvičs, zem Lietuvas karoga startēs Eugenijs Tumaļavičs (Eugenijus Tumalevicius), Rolands Mackevičs (Rolandas Mackevicius) un Egidijs Paulausks (Egidijus Paulauskas), savukārt Igaunijas komandas sastāvā varēsim vērot Margu Muraku (Margus Murakas) un Raido Rītelu (Raido Rüütel). Igauņiem pievienosies Krievijas rallija čempions Staņislavs Grjazins (Станислав Грязин).

Uzziņa:

Rallijs "Kurzeme" ir senākais un tradīcijām bagātākais autorallijs Baltijas valstīs, un šogad tas svinēs savu 50 gadu jubileju. Nozīmīgās gadskārtas svinības sākās aprīlī ar 50 ķiršu stādīšanu leģendārajā Vecpils ātrumposmā. Sacensību attīstība un vēsture aplūkota izstādē "No garažās līdz uzvarai", kas līdz 31.augustam apskatāma Liepājas muzeja garāžā, Kūrmājas prospektā 16/18. Svētku kulminācija būs no 27. līdz 30. augustam Liepājā notiekošais Ātruma festivāls - rallijs "Kurzeme".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti