Rallijsprintā "Kurzeme 2015" uzvar Bergmanis, Grīns

 

Foto: Mareks Seleņa

29.augusts 2015 15:21

Rallijsprintā "Kurzeme 2015" uzvaru izcīnījusi "4WD Open" klasē braucošā ekipāža Edijs Bergmanis/Edgars Grīns, kura tuvāko konkurentu Ronaldu Baldiņu/Ingaru Sakni finišā apsteidza par 36,86 sekundēm.

Spraigā cīņā 3.vietu kopvērtējumā izcīnīja vien 14 gadus vecais somu pilots Kalle Rovanpera ar stūrmani Risto Pietilainenu. Ar priekšējās piedziņas "Citroen C2R2 MAX" (2WD Open) braucošais soms vien par 3,27 sekundēm finišā apsteidza 4WD klases uzvarētājus Mareku Švarcu Švampānu/Armands Lūkins. Tikmēr tuvākos sekotājus savā klasē K. Rovanpera apsteidza ļoti pārliecinoši – par divām minūtēm un 45,9 sekundēm.

1600 klasē uzvaru izcīnīja Kaspars Kols/Zintis Kols.

Sacensību sākumā ļoti strauju tempu uzņēma somu braucējs, uzvarot pirmajā ātrumposmā, tomēr rallijsprinta turpinājumā E.Bergmanis bija ātrākais piecos no septiņiem ātrumposmiem, un spēja stabili palielināt savu pārsvaru pār konkurentiem. Rallijsprinta sacensību otrās dienas pirmajā ātrumposmā uzvarēja M.Švarcs-Švampāns/A.Lūkins.

Zīmīgi, ka E.Bergmanis nespēja būt ātrākais tieši sacensību pirmās un otrās dienas pirmajos ātrumposmos, kuros līderiem turklāt zaudēja vairāk nekā 16 sekundes.

Kopumā rallijsprinta sacensībās dalībniekiem bija jāveic septiņi ātrumposmi ar kopējo garumu 73,85 kilometri. Rallijsprinta sacensību dalībnieki veica nepilnas divas trešdaļas jubilejas rallija "Kurzeme" distances, un pēc aizvadītiem septiņiem ātrumposmiem E.Bergmanis bija 16.pozīcijā rallija kopvērtējumā, savukārt K. Rovanpera ieņēma 2.vietu LRC3 klasē, vien 8,48 sekundes atpaliekot no tās līdera Nikolaja Grjazina.

Ātruma festivālu - ralliju "Kurzeme 2015" atbalsta: iAuto.lv, "LDZ Cargo", Liepājas pilsēta, "Lauma Fabrics", "Vega 1", "Canon Biznesa Centrs", "LDC Datortehnika", "Cēsu alus", "If apdrošināšana", oficiālais auto – "Nissan" no "Skandi Motors".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 2

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 26

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti