Tehnisku neatbilstību dēļ Jāni Berķi diskvalificē no rallija "Kurzeme"

 

Ekipāža Jānis Berķis/Edgars Čeporjus

30.augusts 2015 8:37

Saskaņā ar Tehniskās komisijas ziņojumu par fināla pārbaudi, žūrijas komisija nolēmusi izslēgt no rallija "Kurzeme" sacensībām ekipāžu Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, kuri pēc neoficiālajiem rezultātiem ierindojās augstajā 3.vietā.

Līdz ar to 3.vietu jubilejas rallija "Kurzeme 2015" kopvērtējumā un uzvaru LRC1 ieskaitē izcīnīja Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons.

Jubilejas rallijā "Kurzeme" uzvaru izcīnījusi Igaunijas ekipāža Sīms Plangi/Mareks Sarapū, kuri sacensību vadībā izvirzījās jau pirmajā ātrumposmā, un ne uz brīdi neatdeva konkurentiem rallija vadību.

Vienlaikus, S.Plangi izvērtās ļoti sīva cīņa ar patlaban ātrāko Latvijas ekipāžu Jāni Vorobjovu/Andri Mālnieku, kuri uzvarēja četros no 12 ātrumposmiem, turklāt abās rallija dienās demonstrēja ļoti stabilu sniegumu, un finišā no uzvarētājiem atpalika vien 11,34 sekundes.

"Sacensību pirmajā dienā iekrājām labu pārsvaru, ko rallija turpinājumā izdevās noturēt. Protams, braucām ļoti ātri, un vēlos pateikties Jānim Vorobjovam par skaisto cīņu abās rallija dienās," pēc finiša sacīja S.Plangi.

S.Plangi uzvarēja sešos ātrumposmos, savukārt divos pēdējos ātrumposmos uzvarēja viņa pārstāvētās ASRT komandas vadītājs Mārcis Ķenavs ar stūrmani Gati Cimdiņu, kuri sacensību pirmo dienu nepabeidza, jo trešajā ātrumposmā avarēja. Naktī automašīna tika salabota, un M.Ķenavs spēja priecēt līdzjutējus ar ļoti ātru un atraktīvu braukšanu.

3.vietu rallija kopvērtējumā un 1.vietu LRC1 klasē izcīnīja Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, kuri no uzvarētāja atpalika 51,52 sekundes. Jāatzīmē, ka S. Plangi un J. Vorobjovs startēja LRC2 ieskaitē.

LRC1 ieskaitē 2. un 3.vietā ierindojās attiecīgi Staņislavs Travņikovs/Aleksejs Bašmakovs un Raimonds Kisiels/Aivis Ronis, savukārt uz LRC2 klases goda pjedestāla trešā augstākā pakāpiena kāpa Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis, kuri rallija trasēs atgriezās pēc pusgadu ilga pārtraukuma.

LRC3 klasē, kur sportisti startē ar priekšējās piedziņas automašīnām, uzvarēja ar Latvijas karogu startējošais krievu sportists Nikolajs Grjazins, kuram visā rallija garumā bija ārkārtīgi sīva spēkošanās ar šī rallija jaunāko dalībnieku – talantīgo somu braucēju Kalli Rovanperu. Pēc rallija pirmās dienas vadībā bija K. Rovanpera, taču otrās dienas pirmajā ātrumposmā N.Grjazinam savu konkurentu izdevās apsteigt un uzvarēt sešos no septiņiem sestdien notikušajiem ātrumposmiem.

Finišā K. Rovanperam gan tikai 3.vieta, jo sacensību noslēgumā viņam garām aizsteidzās arī Emīls Blūms – abus sportistus rallija noslēgumā šķīra mazāk par septiņām sekundēm.

Īsi pirms rallija vienpadsmitā ātrumposma finiša smagu avāriju piedzīvoja Ukrainas ekipāža Jurijs Kočmars/Sergijs Kovals, un sportisti tika nogādāti slimnīcā. Braucēju veselības stāvoklis ir stabils un viņi atrodas mediķu uzraudzībā.

Ātruma festivālu - ralliju "Kurzeme 2015" atbalsta: iAuto.lv, "LDZ Cargo", Liepājas pilsēta, "Lauma Fabrics", "Vega 1", "Canon Biznesa Centrs", "LDC Datortehnika", "Cēsu alus", "If apdrošināšana", oficiālais auto – "Nissan" no "Skandi Motors".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti