Latvala uzvar plūdu iespaidotajā Korsikas rallijā

 

Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Nozare.lv | 4.oktobris 2015 17:59

Jau par čempionu kronētais francūzis Ožjē no "Volkswagen", kuram piektdien plīsa riepa, kā arī bija tehniskas problēmas, sacensības noslēdza ārpus kopvērtējuma punktu zonas.

Pieredzējušais somu braucējs Jari Mati Latvala no "Volkswagen" komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules autorallija čempionāta (WRC) 11.posma, kas risinājās Korsikā.

Pēc piektdien veiktajiem ātrumposmiem Latvala bija tikai trešais, taču sestdien viņam izdevās uzvarēt vienā no trim "dopiem" un izvirzīties arī rallija vadībā.

Uzvara tika noturēta arī svētdien un finišā soms par 43 sekundēm apsteidza britu Elfīnu Evansu no "M-Sport" komandas. Savukārt vēl trīs sekundes zaudēja Andrēass Mikelsens no Norvēģijas ("Volkswagen").

Tikmēr jau par čempionu kronētais francūzis Sebastjans Ožjē no "Volkswagen" vienības, kuram piektdien plīsa riepa, kā arī bija tehniskas problēmas, tāpēc nācās zaudēt daudz laika, sacensības noslēdza ārpus kopvērtējuma punktu zonas. Tomēr viņš finišēja pirmais noslēdzošajā ātrumposmā, tiekot pie trim papildus punktiem.

Sacensību sākumā ralliju iespaidoja spēcīgo lietusgāžu izraisītie plūdi Francijā, kas to saīsināja līdz septiņiem ātrumposmiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā divus etapus pirms sezonas beigām Ožjē ticis pie 238 punktiem un Latvalu joprojām apsteidz par 78 punktiem.

Savukārt trešais ar 126 punktiem ir Mikelsens.

Ožjē par pirmoreiz par pasaules čempionu 2013.gadā tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām, bet pērn viņš titulu ieguva posmu pirms sezonas noslēguma.

Aizpērn Ožjē uzvarēja deviņos etapos, pērn izcīnīja astoņas uzvaras, bet šogad viņš pagaidām ticis pie septiņiem panākumiem. Zīmīgi, ka līdz tam, esot aiz leģendārā francūža Sebastjana Lēba muguras, viņš karjerā kopā bija guvis vien septiņas uzvaras.

Arī "Volkswagen" komanda jau garantējusi trešo Konstruktoru kausu pēc kārtas.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika Lēbam.

Ožjē kļuvis par ceturto visu laiku titulētāko pilotu, atpaliekot vienīgi no Lēba, kā arī somiem Juhas Kankunena un Tomija Mekinena, kuri abi karjeras laikā triumfēja četrās sezonās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 24

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti