Ožjē avārija pēdējā atrumposmā nodrošina Mikelsenam pirmo uzvaru

 

Francūzim Sebastjanam Ožjē no "Volkswagen" komandas piedzīvojot avāriju Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Nozare.lv | 25.oktobris 2015 20:49

Šīs sezonas čempiona titulu jau nodrošinājušajam francūzim Sebastjanam Ožjē no "Volkswagen" komandas piedzīvojot avāriju, uzvaru pirmo reizi pasaules autorallija čempionāta (WRC) posmā izcīnīja viņa komandas biedrs norvēģis Andrēass Mikelsens.

Līdz 12.posma pēdējam ātrumposmam pārliecinošā līderpozīcijā ar 50 sekunžu pārsvaru bija Ožjē. Tomēr francūzis sadūrās ar norobežojošo drošības barjeru, tādejādi zaudējot riepu un izstājoties no sacīkstēm.

Līdz ar to par uzvarētāju kļuva Mikelsens, no kura par 3,1 sekundi atpalika viņa somu komandas biedrs Jari Mati Latvala.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja spānis Dani Sordo no "Citroen" vienības, kurš no norvēģa atpalika par 21,2 sekundēm.

Mikelsens līdz šim 63 aizvadītajās WRC sacensībās uz goda pjedestāla bija kāpis 12 reizes.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā posmu pirms sezonas beigām Ožjē ticis pie 238 punktiem un Latvalu, kurš nodrošināja vicečempiona titulu, apsteidz par 58 punktiem. Čempiona titulu francūzis šosezon bija nodrošinājis jau trīs etapus pirms sezonas beigām.

Savukārt trešais ar 154 punktiem ir Mikelsens, arī kura bronzas pozīcija ir kļuvusi neaizsniedzama.

Ožjē pirmoreiz par pasaules čempionu 2013.gadā tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām, bet pērn viņš titulu ieguva posmu pirms sezonas noslēguma.

Aizpērn Ožjē uzvarēja deviņos posmos, pērn izcīnīja astoņas uzvaras, bet šogad viņš pagaidām ticis pie septiņiem panākumiem. Zīmīgi, ka līdz tam, esot aiz leģendārā francūža Sebastjana Lēba muguras, viņš karjerā kopā bija guvis vien septiņas uzvaras.

Arī "Volkswagen" komanda jau garantējusi trešo Konstruktoru kausu pēc kārtas.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika Lēbam.

Ožjē kļuvis par ceturto visu laiku titulētāko pilotu, atpaliekot vienīgi no Lēba, kā arī somiem Juhas Kankunena un Tomija Mekinena, kuri abi karjeras laikā triumfēja četrās sezonās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

Norvēģis Andrēass Mikelsens Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti