Rallija Latvija norise pārcelta uz 22.-23. oktobri

 

Foto: Raimonds Volonts

Rallijs Latvija | 19.februāris 2016 10:04

Rallijs Latvija 2016. gadā saglabās Latvijas rallija čempionāta noslēdzošā posma statusu. Rallija sezonas pēdējās sacensības Rīgā, Jūrmalā un Tukumā notiks zelta rudens laikā – 22. un 23. oktobrī.

Izmaiņas sacensību norises laikā saistītas ar šogad neraksturīgi silto ziemu, kuras dēļ iepriekš jau mainīts FIA Eiropas rallija čempionāta ziemas posma Rally Liepāja norises laiks, kas pārcelts uz 16.-18. septembri jeb nedēļas nogali, kad sākotnēji bija plānots Rallijs Latvija. Ievērojot Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) pārvaldībā esošo čempionātu hierarhiju, Latvijas automobiļu federācijas Rallija komisija lēma par sacensību norises laika maiņu uz 22. - 23. oktobri, kas Rallijs Latvija ļaus noslēgt ne vien Latvijas, bet visas Baltijas rallija sezonu.

“2016. gads ir ļoti zīmīgs Rallijs Latvija vēsturē, jo šogad sacensības tiks sarīkotas 20. reizi! Jau ierasts, ka Rallijs Latvija laikā norisinās vairāku nacionālas nozīmes čempionātu un kausa izcīņas posmi – rallijsprints, minirallijs un rallija supersprints. Tikmēr jubilejas ralliju īpašu padarīs tā iekļaušana arī starptautisku čempionātu kalendārā – Rallijs Latvija uzņems gan FIA Eiropas kausa izcīņas, gan jaunizveidotā piecus posmus garā FIA Baltijas valstu čempionāta dalībniekus. Mums būs tas gods uzņemt šo čempionātu pēdējo posmu, turklāt tieši Rallijs Latvija apbalvošanas ceremonijas laikā tiks pasniegti pirmā Baltijas čempionāta uzvarētāju kausi!

Foto: Raimonds Volonts

Arī šogad Rallijs Latvija atšķirības zīme būs asfalta ātrumposmi, kas veidos nozīmīgu sacensību programmas daļu, un sniegs ekipāžām unikālu iespēju krāt pieredzi uz Baltijā notiekošajos rallijos reti izmantotā ceļu seguma. Esmu pārliecināts, ka izdosies sarīkot dalībniekiem tehniski prasīgas sacensības, kas vienlaicīgi būtu elpu aizraujošiem brīžiem piepildītas skatītājiem un rallija draugiem!” Rallijs Latvija rīkotājs Jānis Krastiņš.

Foto: Raimonds Volonts

2016. gada Latvijas rallija čempionāta kalendārs:

 

  DATUMS RALLIJS VIETA SEGUMS
1. 23.-24. janvāris Rallijs Sarma  Gulbene sniegs, ledus, grunts
2. 6.-7. maijs Rally Kurzeme  Liepāja grunts
3. 21.-22. maijs Rally Talsi  Talsi grunts
4. 17.-18. jūnijs Rally Žemaitija Kelme; Lietuva grunts
5. 26.-27. augusts Tallinn Rally  Tallina; Igaunija grunts
6. 16.sep Rally Liepāja  Liepāja, Kuldīga grunts
7. 17.sep Rally Liepāja Liepāja, Kuldīga grunts
8. 22.-23. oktobris Rallijs Latvija Rīga, Jūrmala, Tukums asfalts, grunts

 

2016. gada FIA Baltijas valstu rallija čempionāta kalendārs:

 

  DATUMS RALLIJS VIETA SEGUMS
1. 6.-7. maijs Rally Kurzeme  Latvija grunts
2. 12.-13. augusts 300 Lakes Rally  Lietuva grunts
3. 9.-10. septembris DHL Rally Elektrėnai Lietuva grunts
4. 7.-8. oktobris 49. Saaremaa Rally Igaunija grunts
5. 22.-23. oktobris Rallijs Latvija Latvija asfalts, grunts

Foto: Raimonds Volonts

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti