Vorobjovs līderpozīcijā pēc rallija "Kurzeme" pirmās dienas

 

Foto: ekrānšāviņš

Nozare.lv | 7.maijs 2016 8:37

Pilota Jāņa Vorobjova ekipāža piektdien izvirzījusies līderpozīcijā pēc Liepājas apkārtnē notiekošā rallija "Kurzeme" pirmās dienas.

Pirmajos divos ātrumposmos labākais bija ar Latvijas karogu startējošais talantīgais soms Kalle Rovanpere ("Škoda Fabia S2000"), tomēr nākamajos trijos labākie bija Vorobjovs ar savu stūrmani Andri Mālnieku ("Mitsubishi Mirage"), kas pēc pirmās dienas 15 gadus veco somu ļauj apsteigt par 10,56 sekundēm.

Savukārt trešajā vietā pēc pirmās dienas ir Raimonds Kisiels ar stūrmani Arni Roni ("Škoda Fabia"), kuri no līderiem atpaliek par 23,10 sekundēm.

Šīs visas trīs ekipāžas brauc LRČ1 klasē.

Vēl LRČ2 klasē pēc pirmās dienas līderi ir Mārtiņš Svilis un Ivo Pūķis ("Mitsubishi Lancer Evo X"), "4WD Open" klasē līderpozīcijā atrodami Ronalds Baldiņš un Ingars Sakne ("Mitsubishi Lancer Evo"), no viena tilta piedziņas automašīnām pirmā RK1 klasē ir lietuvieša Egidija Valeiša ("BMW M3") ekipāža, "2WD Open" klasē labākie ir Zigurds Kalniņš un Renārs Salaks (BMW), bet priekšpiedziņas automašīnu klasē LRČ3 līderpozīcijā atrodama igauņa Olivera Ojaperva ("Ford Fiesta R2") ekipāža.

Sacensību noslēgumā sportisti sestdien aizvadīs deviņus ātrumposms.

Rallijs "Kurzeme" ir Latvijas čempionāta otrais posms, kā arī jaunā Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Baltijas rallija kausa pirmais posms. Baltijas rallija kausā piecos etapos tiks noskaidroti visu trīs Baltijas valstu un Somijas ātrākie rallija braucēji.

Savukārt Latvijas rallija čempionāta sezona janvārī sākās ar Gulbenes apkārtnē notiekošo ralliju "Sarma", bet turpinājumā tika atcelti posmi, kas bija ieplānoti Eiropas rallija čempionāta posma - "Liepāja" - laikā.

Maijā gaidāms ne tikai rallijs "Kurzeme", bet arī rallijs "Talsi", pēc tam jūnijā un augustā notiks sacensības Lietuvā un Igaunijā, sezonas sestais un septītais posms tiks aizvadīts pārceltā rallija "Liepāja" ietvaros, bet sezona oktobra beigās noslēgsies ar ralliju "Latvija".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti