Sirmacim trešā vieta Akropoles rallija kvalifikācijas ātrumposmā 1

 

Foto: Twitter

Nozare.lv | 7.maijs 2016 8:42

Latvijas autorallija braucējs Ralfs Sirmacis ar stūrmani Artūru Šiminu piektdien negaidīti sasniedza augsto, trešo, vietu Eiropas čempionāta (ERČ) Akropoles rallija kvalifikācijas ātrumposmā.

Latvijas sportisti 3,7 kilometrus garo ātrumposmu veica divās minūtēs un 21,670 sekundēs. Uzvaru kvalifikācijas dopā guva pērnās sezonas Eiropas čempions Kajetans Kajetanovičs no Polijas, kurš Sirmača ekipāžu apsteidza par 1,732 sekundēm, bet otrā bija krieva Alekseja Lukjaņuka ekipāža.

"Kvalifikācijas ātrumposmā ceļi bija līdzīgi kādi mums ir Latvijā. Šādos ceļos varu braukt ātri," pēc piektdienas "dopa" atklāja Sirmacis. "Savukārt rīt gaidāmi kalnaini ceļi, kas ir ļoti šauri un bailīgi, tomēr centīšos darīt, ko varu un mēģināšu pretendēt uz uzvaru. Ja es nevēlētos uzvarēt, man nebūtu jēgas te atrasties."

Sacensības pilnvērtīgi risināsies sestdien un svētdien, kad katru dienu tiks aizvadīts pa sešiem ātrumposmiem.

Sirmacis un Šimins šogad sacensībās piedalās ar "Škoda Fabia R5" automašīnu un pārstāv "Sports Racing Technologies" (SRT) kluba rallija komandu "Škoda Baltic Motorsport". Iecerēts, ka šī Latvijas ekipāža šogad startēs piecus ERČ posmos, bet tieši Akropolē viņi atklāj sezonu.

"Mašīna ir apbrīnojama. Daudz labāka nekā priekšpiedziņas automašīnas. Šai ir ļoti labs paātrinājums un man patīk kā ar to var braukt līkumos," savu automašīnu slavē Sirmacis.

Šogad ERČ kalendārā ieplānoti desmit posmi, turklāt visas sezonas kopējais balvu fonds ir 200 000 eiro. Kā zināms, sezonas pirmais posms februāra ievadā bija plānots Latvijā, bet to atcēla nepiemēroto laikapstākļu dēļ un vēlāk pārcēla uz septembra vidu.

Iepriekšējā sezonā Sirmacis veica pilnu ERČ junioru ieskaites sezonu, noslēgumā ar 104 iekrātiem punktiem gūstot otro vietu un piekāpjoties vienīgi zviedram Emīlam Berjkvistam. Tāpat Sirmacis bija otrais kopvērtējumā arī ERČ3 ieskaitē.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Valdis 7.maijs 2016 14:40
1 0 Atbildēt

Malacis loti turu par tevi ,un Lukjanuku ikskus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti