Sirmacis līderis pēc ERČ Akropoles rallija pirmās dienas

 
Nozare.lv | 7.maijs 2016 17:47

Latvijas autorallija braucējs Ralfs Sirmacis ar stūrmani Artūru Šiminu ieņem pirmo vietu pēc Eiropas čempionāta (ERČ) Akropoles rallija pirmās dienas.

Sacensību pirmajā dienā sportistiem sestdien bija jāveic seši ātrumposmi.

Sacensības Sirmača ekipāža uzsāka lieliski, jo pirmajā "dopā" guva uzvaru, bet pēc tam nākamajos divos bija attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Savukārt ceturtajā ātrumposmā latvieši bija uzreiz aiz labāko trijnieka, kamēr pēc tam viņi izcīnīja otro pozīciju. Dienas noslēdzošajā - sestajā - etapā Sirmacis bija ceturtais, kas ļāva saglabāt pirmo vietu rallija kopvērtējumā.

Zīmīgi, ka visu sešu ātrumposmu laikā neviens pilots Sirmacim tā arī nespēja atņemt pirmo vietu kopējā ieskaitē.
Pēc sacensībām Sirmacis rīkotājiem norādīja, ka pēdējie dienas ātrumposmi nav izdevušies kā gribējies, taču ekipāža ir apņēmības cienīga svētdien izcīnīt uzvaru.

Svētdien šis ERČ posms noslēgsies ar vēl sešiem ātrumposmiem. Kā zināms, piektdien Sirmacis izcīnīja trešo vietu kvalifikācijas ātrumposmā.

Pēc sešiem "dopiem" Sirmacis tieši par astoņām sekundēm apsteidz otrajā vietā esošo krieva Alekseja Lukjaņuka ekipāžu, kamēr trešais ir pieredzējušais čehs Jaromīrs Tarabuss, kurš no latviešiem atpaliek par 55,5 sekundēm.
Akropoles rallijs ir šīs sezonas ERČ trešais posms, bet sezonas kopvērtējuma līderis pēc diviem etapiem ar 60 punktiem ir pērnās sezonas Eiropas čempions Kajetans Kajetanovičs no Polijas, kurš sestdien pirmajā ātrumposmā piedzīvoja avāriju, taču sacensības joprojām turpina.

Sirmacis un Šimins šogad sacensībās piedalās ar "Škoda Fabia R5" automašīnu un pārstāv "Sports Racing Technologies" (SRT) kluba rallija komandu "Škoda Baltic Motorsport". Iecerēts, ka šī Latvijas ekipāža šogad startēs piecus ERČ posmos, bet tieši Akropolē viņi atklāj sezonu.

Šogad ERČ kalendārā ieplānoti desmit posmi, turklāt visas sezonas kopējais balvu fonds ir 200 000 eiro. Kā zināms, sezonas pirmais posms februāra ievadā bija plānots Latvijā, bet to atcēla nepiemēroto laikapstākļu dēļ un vēlāk pārcēla uz septembra vidu.

Iepriekšējā sezonā Sirmacis veica pilnu ERČ junioru ieskaites sezonu, noslēgumā ar 104 iekrātiem punktiem gūstot otro vietu un piekāpjoties vienīgi zviedram Emīlam Berjkvistam. Tāpat Sirmacis bija otrais kopvērtējumā arī ERČ3 ieskaitē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 2

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 5

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti