Rallijs "Kurzeme" - Vorobjovs tomēr pieveic Rovanperi 1

 

Foto: ekrānšāviņš

Nozare.lv | 8.maijs 2016 7:30

Par Liepājas apkārtnē notikušā autorallija "Kurzeme" uzvarētāju sestdien tika kronēts pieredzējušais Jānis Vorobjovs.

Vorobjovs rallijā "Kurzeme" uzvarējis pirmo reizi karjerā, lai gan šogad viņš šajās sacensībās startēja jau 16.reizi.
Ar "Mitsubishi Mirage" spēkratu braucošais Vorobjovs kopā ar savu stūrmani Andri Mālnieku bija līderi jau pēc pirmās dienas, bet sacensību laikā šai Latvijas ekipāžai vislielākā spēkošanās izvērtās tikai ar 15 gadus veco somu Kalli Rovanperi ("Škoda Fabia S2000").

Rallijā "Kurzeme" sportistiem bija jāveic 14 ātrumposmi, bet Vorobjovs Rovanperi apsteidza par 14,43 sekundēm.
Desmitajā ātrumposmā Rovanperem izdevās pārņemt kopvērtējuma vadību, taču tas notika uz īsu brīdi, Vorovjobam panākumu šajās sacensībās nodrošinot pēdējos divos "dopos".

Kā pēc finiša atzina Rovanpere, viņa automašīnai pirms pilsētas ātrumposmiem salūzusi pusass, līdz ar to sacensību noslēgumā vairs nav spējis braukt maksimālā ātrumā.

"Man ļoti patīk mašīna, un esmu ļoti laimīgs. Rovanpere ir ļoti ātrs un ļoti talantīgs braucējs, un šī bija fantastiska cīņa no sākuma līdz pašām beigām," pēc finiša sacīja Jānis Vorobjovs.

Tikmēr trešo vietu šajā rallijā izcīnīja Raimonds Kisiels ar stūrmani Arni Roni, kuri brauca ar "Škoda Fabia" automašīnu, bet no uzvarētāja atpalika par gandrīz pusotru minūti.

Šīs visas trīs ekipāžas brauc LRČ1 klasē.

Vēl LRČ2 klasē triumfēja krievs Igors Bulancevs ("Mitsubishi Lancer Evo"). Teju visu sacensību ātrākais šīs klases braucējs bija latvietis Mārtiņš Svilis, taču 11.ātrumposmā viņš iebrauca grāvī un zaudēja vairāk nekā 20 minūtes. Tikmēr LRČ3 ieskaitē nepārspēts paliks igaunis Olivers Ojaperva ("Ford Fiesta R2"), bet no viena tilta piedziņas automašīnām pirmā RK1 klasē bija lietuvieša Egidija Valeiša ("BMW M3") ekipāža.

Savukārt "Lada" kausa ieskaitē uzvarēja lietuvietis Dovils Čutele, kamēr kravas automašīnu ieskaitē uzvaru izcīnīja Rainers Tuberiks.

Rallijs "Kurzeme" bija Latvijas čempionāta otrais posms, kā arī jaunā Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Baltijas rallija kausa pirmais posms. Baltijas rallija kausā piecos etapos tiks noskaidroti visu trīs Baltijas valstu un Somijas ātrākie rallija braucēji.

Savukārt Latvijas rallija čempionāta sezona janvārī sākās ar Gulbenes apkārtnē notiekošo ralliju "Sarma", bet turpinājumā tika atcelti posmi, kas bija ieplānoti Eiropas rallija čempionāta posma - "Liepāja" - laikā.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ABECEDE95 8.maijs 2016 18:24
2 0 Atbildēt

Sirsnīgs sveiciens Vorobjovam! Varu iedomāties šo līksmi - sešpadsmit (!) reizes piedalīties, no tām piecpadsmit (!) reizes aplauzties, līdz beidzot uzvara! Vēlreiz sveiciens Vorobjovam un viņa komandai!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti