Lietuvieša Samsona ekipāža pēdējā ātrumposmā izrauj uzvaru rallijā "Talsi"

 

Foto: go4peed

Nozare.lv | 22.maijs 2016 18:54

Lietuviešu pilota Martīna Samsona ekipāža svētdien pēdējā - 11.ātrumposmā - izrāva uzvaru Latvijas čempionāta posmā rallijā "Talsi", kopvērtējumā par deviņām sekundēm pārspējot 15 gadus veco somu Kalli Rovanperi.

Ar BMW M3X automašīnu braucošais Samsons aizvadīja teicamu ralliju, jo uzvarēja visos 11 ātrumposmos. Sākotnēji viņš bija līderis jau pēc pirmajā dienā aizvadītajiem sešiem posmiem, taču vēlāk saņēma minūtes sodu par apsteigtu laika kontroli un kopvērtējumā atkrita uz piekto pozīciju. Tomēr svētdien atlikušajos piecos posmos lietuvietis turpināja dominēt, beigās arī izraujot uzvaru.

Pirms pēdējā ātrumposma Samsons no Rovanperi, kurš ar "Škoda Fabia S2000" mašīnu startē zem Latvijas karoga, atpalika par 6,8 sekundēm, tomēr pēdējā 28,9 kilometrus garajā ātrumposmā lietuvietis somu jauno talantu pārspēja par 16,03 sekundēm, svinot uzvaru arī kopvērtējumā.

Trešais palika Lietuvas čempions Vītauts Šveds ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kurš uzvarētājiem zaudēja 30,28 sekundes, bet ceturto vietu ieņēma labākais no latviešiem Jānis Vorobjovs ar stūrmani Andri Mālnieku ("Mitsubishi Mirage"), kuri no līderiem atpalika par 57,14 sekundēm.

Par uzvarētāju LRČ1 klasē kļuva Rovanpere, aiz sevis atstājot Vorobjovu, kurš somam zaudēja 47,91 sekundi. LRČ2 klasē uzvarēja lietuvietis Gintauts Šlepiks ("Mitsubishi Lancer Evo X"), bet priekšpiedziņas automašīnu LRČ3 klasē pirmais bija Deniss Rostilovs no Krievijas ("Peugeot 208 R2"). Viena tilta piedziņas automašīnām pirmā RK1 klasē bija latvieša Arvja Vecvagara ("Renault Clio") pilotētā ekipāža, bet RK2 klasē uzvaru guva Vasīlija Grjazina ("Subaru WRX STI") ekipāža.

Rallijs "Kurzeme" bija Latvijas čempionāta trešais posms.

Latvijas rallija čempionāta sezona janvārī sākās ar Gulbenes apkārtnē notiekošo ralliju "Sarma", bet turpinājumā tika atcelti posmi, kas bija ieplānoti Eiropas rallija čempionāta posma - "Liepāja" - laikā. Savukārt šī mēneša sākumā rallijā "Kurzeme" pirmoreiz savā karjerā triumfēja Vorobjovs.

Turpinājumā jūnijā un augustā Latvijas čempionāta ieskaitē notiks sacensības Lietuvā un Igaunijā, sezonas sestais un septītais posms tiks aizvadīts pārceltā rallija "Liepāja" ietvaros, bet sezona oktobra beigās noslēgsies ar ralliju "Latvija".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti