“LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža Mārtiņš Sesks / Reinis Vilsons izcīna pārliecinošu uzvaru rallijā “Žemaitija”

 

Foto: Publicitātes attēls

Anda Treija | 20.jūnijs 2016 13:46

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvas pilsētas Ķelmes apkārtnē risinājās Latvijas rallija čempionāta ceturtais posms – rallijs “Žemaitija”. Tajā ļoti pārliecinošu sniegumu demonstrēja “LMT Autosporta Akadēmijas” ekipāža Mārtiņš Sesks / Reinis Vilsons, uzvarot gandrīz visos ātrumposmos LRC3 klasē un uzvarot ar teju minūtes pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.


Rallijā “Žemaitija” sportistiem bija jāveic deviņi ātrumposmi, bet viens tika atcelts nopietnas avārijas dēļ. No visiem veiktajiem ātrumposmiem M. Sesks / R. Vilsons neuzvarēja tikai vienā, un finišu sasniedza 57,40 sekundes priekšā saviem tuvākajiem sekotājiem, lietuviešiem Jonasam Pipiram / Ričardam Baubinam. Lietuviešu ekipāža ir arī tuvākie Seska sekotāji čempionāta kopvērtējumā. Trešie finišēja Daņila Belokoņs / Toms Freibergs, kuri šo pozīciju ieņem arī čempionātā.

Īpaši vērtīga šī uzvara bija tādēļ, ka rallijs notika mainīgos laika apstākļos – no lietus un dubļiem sacensību pirmajā dienā līdz pilnīgi sausai trasei ar labu saķeri rallija noslēgumā.

“Sākumā šķita, ka cīņa būs pašiem ar sevi, ko kopumā “Žemaitija” bija ļoti sarežģīts rallijs,” pēc finiša komentēja Mārtiņš Sesks. “Šādos apstākļos pēdējo reizi braucu teju pirms diviem gadiem, tādēļ ieguvu daudz jaunas informācijas. Pirmajā dienā lija lietus, un trase vietām bija īpaši slidena un bīstama. Esmu priecīgs par sasniegto rezultātu, jo trasē bija daudz vietu, kur bija iespējams zaudēt tik vērtīgās sekundes.”

Jau dienu pēc rallija “Žemaitija” M. Sesks dodas uz Beļģiju, lai piedalītos “ERC Junior Experience” programmā. Šī ir Eiropas rallija čempionāta (ERC) paspārnē esoša jauniešu programma, kuras mērķis ir izglītot jaunos braucējus un piesaistīt tos Eiropas čempionātam. “ERC Junior Experience” notiks paralēli ERC posmam “Kenotek Ypres Rally”, un jaunie piloti tiks apmācīti stenogrammas pierakstīšanā, sporta automašīnu regulēšanā, kā arī saņems mediju apmācības “Eurosport” speciālistu pavadībā.

Nākamās sacensības “LMT Autosporta Akadēmijai” paredzētas 2. jūlijā, kad Beate Klipa un “LMT Autosporta Akadēmijas kartingu kausa” dalībnieki sacentīsies “ProKart” kartingu sacīkstēs Kandavā, bet jau nedēļu vēlāk gan Beate Klipa, gan Mārtiņš Sesks startēs Baltijas autošosejas čempionāta otrajā posmā Rīgā, Biķernieku trasē. Šīs sacensības tiešraidē varēs redzēt arī “LMT Straumē”.

Visa aktuālākā informācija par augstāk minētajām sacensībām būs atrodama “LMT Autosporta Akadēmijas” Twitter kontā @Auto_Akademija, “Prokart” sacensību rezultāti tiešsaistē būs www.prokart.lv, bet auto šosejas rezultāti būs atrodami www.batcc.eu.

„LMT Autosporta Akadēmijas” ģenerālsponsors jau sesto gadu ir „Latvijas Mobilais Telefons”. Komandas dalībnieki lieto jaunos “Samsung Galaxy S7” viedtālruņus. Ar eļļām un smērvielām akadēmiju apgādā „Motul”, bet autosporta kombinezonus nodrošina “P1” autosporta apģērbu izplatītājs “Baltic Motorsport Promotion”. Sabiedrisko attiecību atbalstu nodrošina „One Communications”, bet mediju sadarbības partneris ir raidījums „Zebra”. Tāpat “LMT Autosporta Akadēmiju” 2016. gadā atbalsta arī “Rallija Klubs” un “Guard Systems”.

Aktuālo informāciju par LMT Autosporta Akadēmiju var iegūt mājas lapā www.autoakademija.lv un sociālo tīklu kontos – Twitter: @Auto_Akademija, Instagram: Auto_Akademija, facebook.com/AutosportaAkademija un youtube.com/LMTAutosportaAkademija

Latvijas rallija čempionāta kopvērtējums LRC3 klasē pēc rallija “Žemaitija”
1. M.Sesks/R.Vilsons (LMT Autosporta Akadēmija) 58 punkti
2. J.Pipiras/R.Baubinas (Lietuva) 43 punkti
3. D.Belokoņs/T.Freibergs (Vorobjovs Racing) 35 punkti
4. D.Rostilov/A.Ignatov (Krievija) 27 punkti
5. J.Tokee/J.Salo (Somija) 15 punkti
6. M.O.Niinemae/M.Valter (Igaunija) 10 punkti

Latvijas rallija čempionāta kopvērtējums junioru klasē pēc rallija “Žemaitija”
1. Mārtiņš Sesks (LMT Autosporta Akadēmija) 72 punkti
2. Jonas Pipiras (Lietuva) 46 punkti
3. Daņila Belokoņs (Vorobjovs Racing) 37 punkti
4. Nikolay Gryazin (Sports Racing Technologies) 21 punkti
5. Jonas Tokee (Somija) 16 punkti
6. Miko Ove Niinemae (Igaunija) 12 punkti

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 4

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 11

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti