FIA ERC junioru čempionāta intriga tiks atrisināta Liepājā

 
RA Events | 9.septembris 2016 9:15

No 16. līdz 18. septembrim Liepājas un Kuldīgas apkārtnē notiekošā FIA Eiropas rallija čempionāta (ERC) posma Rally Liepāja laikā noskaidros sešus posmus garā FIA ERC Junioru čempionāta uzvarētāju.

No vietējiem braucējiem Latvijas rallija fanus priecēsliepājnieks Mārtiņš Sesks, kā arī ar Latvijas Automobiļu federācijas licenci startējošais Nikolajs Grjazins.

Piecos līdz šim notikušajos FIA ERC Junioru čempionāta posmos pie panākumiem tikuši pieci dažādi piloti – pirmajā posmā Īrijā uzvarēja polis Lukašs Pjeniažeks, Portugālē nepārspēts bija mājinieks Diogo Gago, bet Beļģijas sacensībās ātrākais izrādījās Marians Grībels. Tikmēr Igaunijā notiekošajā posmā triumfēja mājinieks Miko-Ove Nīnemae, bet pirms divām nedēļām notikušajā rallijā Čehijā līdz goda pjedestāla augstākajam pakāpienam izdevās aizsniegties sezonas līderim Krisam Ingramam. Četrus no šiem pilotiem (izņemot Gago) jau nākamnedēļ sastapsim Liepājā, cīnoties par šogad pēdējo iespējamo uzvaru!

Līdz šim FIA ERC Junioru čempionātā startējušas 16 ekipāžas, un cīņa par čempiona titulu izšķirsies starp diviem Opel Rallye Junior Team komandas pilotiem Krisu Ingramu un Marianu Grībelu. Maksimāli vienā posmā iespējams izcīnīt 39 punktus, tādējādi spēkošanās notiks ne vien par uzvaru čempionātā, bet arī par sezonas kopvērtējuma trešo vietu, uz kuru pretendē uzreiz pieci piloti. Rally Liepāja startēs 13 ekipāžas – tajā skaitā septiņi vadošie piloti, kuriem šoreiz piebiedrosies arī liepājnieks Mārtiņš Sesks (LMT Autosporta Akadēmija) un latviešu rallija komandas Sports Racing Technologies pilots Nikolajs Grjazins.

 “Rally Liepāja ir sirdij īpaši tuvs, un ļoti patīkami, ka būs ļoti daudz savējo, kas atbalstīs! Tanī pat laikā sagaidu, ka šis “mājas” rallijs mums būs morāli ļoti smags, jo jutīsim atbildību pret saviem faniem, turklāt, šī mums būs debija Eiropas čempionātā. Tās būs trīs ļoti īpašas dienas un centīšos izdzīvot katru mirkli par visiem simts procentiem!” pirms debijas FIA ERC Junioru čempionātā stāsta liepājnieks Mārtiņš Sesks.

“Pērn pirmo reizi startējām Rally Liepāja, un tās mums bija ļoti sarežģītas sacensības ar gariem ātrumposmiem. Turklāt, apstākļus vēl vairāk sarežģīja spēcīgais sniegputenis, padarot rallija par īstenu izaicinājumu! Šogad sacensības notiks pa grants ātrumposmiem – noteikti būs interesanti!” par gaidāmo startu stāsta Nikolajs Grjazins.

Latvijas rallija čempionāta kopvērtējumā Sesks atrodas LRČ3 ieskaites klasē vadībā.“Paralēli Eiropas čempionātam startējam arī Latvijas rallija čempionātā, kurā, sasniedzot augstvērtīgu rezultātu, varam kļūt par čempioniem! Tas ir galvenais mērķis, tanī pat laikā vēlos pierādīt Eiropai, ka arī 17 gadu vecumā var ļoti stabili aizvadīt čempionāta posmu, tā kā centīsimies noturēt uzņemto tempu. Sezonas vidū sāku braukt ar Peugeot 208 R2 – ar mašīnu vēl neesmu pilnībā apradis, bet lieliski palīdz arī Baltijas autošosejas čempionātā veiktā kilometrāža. Mājas posms un lielākais rallijs Latvijā noteikti pulcēs daudz atbalstītāju, tādēļ aicinu fanus neapstāties atbalstīt, neatkarīgi no rezultāta, un turpināt turēt īkšķus!”

Atgādināsim, ka ar panākumiem 2015. gada FIA ERC Junioru čempionātā startēja latvieši Ralfs Sirmacis / Artūrs Šimins, kuri sezonas kopvērtējumā izcīnīja otro vietu. Ekipāžas rīcībā bija Sports Racing Technologies sagatavots Peugeot 208 R2, un Rally Liepāja finišu tā sasniedza trešajā vietā (10. vieta absolūtajā vērtējumā), turklāt izcīnot prestižo Colin McRae Flat Out Trophy!

2016. gada FIA ERC Junioru čempionāta kopvērtējums pirms sezonas pēdējā posma:

#      Pilots                                         Punkti    Startēs Rally Liepāja

1.      Chris Ingram (Lielbritānija)                148                              Jā

2.      Marijan Griebel (Vācija)                    117                              Jā

3.      Lukasz Pieniazek (Polija)                   78                               Jā

4.      Dominik Broz (Čehija)                        60                               Jā

5.      Nikolay Gryazin (Latvija)              52                               Jā

6.      Julius Tannert (Vācija)                       50                               Jā

7.      Joonas Tokee (Somija)                      41                               Jā

8.      Diogo Gago (Portugāle)                     38                               Nē

9.      Miko-Ove Niinemae (Igaunija)           37                               Jā

10.     Marco Cid (Portugāle)                        29                               Nē

11.     Kristof Klausz (Ungārija)                    27                               Jā

12.     Steve Rokland (Norvēģija)                 23                               Nē

13.     Gustav Kruuda (Igaunija)                   22                               Jā

14.     Catie Munnings (Lielbritānija)              8                                Jā

15.     Alex Forsstrom (Lielbritānija)              3                                Jā

16.     Callum Devine (Īrija)                           3                                Nē

  -       Mārtiņš Sesks (Latvija)                  0                                Jā

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti